ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Costescu, noul ministru al Transporturilor, a decis să-l demită pe șeful Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Narcis Neaga, și a anunțat că societatea de administrare a rețelei de drumuri va fi reformată și va avea management privat.

"Nu suntem mulțumiti de activitatea companiei, este nevoie de o resetare. Sunt carențe și pe activitatea operațională, nu doar pe cea de investiții", a afirmat Costescu.

Atribuțiile lui Neaga vor fi preluate de către directorul interimar al Metrorex, Cătălin Homor.

Costescu a adăugat că are încredere că Homor, care s-a ocupat înainte de preluarea interimară a conducerii Metrorex de investițiile companiei de metrou, își va duce cu succes la îndeplinire noul mandat, cel puțin până la numirea unui management în condițiile ordonanței privind guvernanța corporativă.

Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat în octombrie o serie de nereguli la CNADNR privind inclusiv proiectul autostrăzii Orăștie-Sibiu, unde o porțiune de 200 metri trebuie demolată și reconstruită, și a sesizat organele statului, suspectând fapte penale. Lotul respectiv urmează să rămână închis până în luna iunie.