ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23:30 ALDE consideră în continuare că este necesară o restructurare de amploare a Executivului, care să vizeze reducerea numărului de ministere, deși Viorica Dăncilă a decis să facă nominalizări pentru portofoliile vacante și consideră că restructurarea guvernamentală nu este o măsură oportună, se arată într-un comunicat de presă publicat de ALDE miercuri, după consultările avute în cadrul coaliției de guvernare.

„ALDE consideră în continuare că este necesară promovarea unui pachet de măsuri care să cuprindă o restructurare de amploare a Executivului, care să vizeze reducerea numărului de ministere, înjumătățirea numărului de secretari de stat și diminuarea drastică a numărului de consilieri de la cabinetele demnitarilor. În paralel, considerăm că este necesară și o reformă a funcției publice, axată pe competență.

Săptămâna viitoare va avea loc o discuție privind setul de măsuri care vizează actul de guvernare și agenda publică. La începutul lunii septembrie ALDE își va convoca structurile de conducere pentru a analiza rezultatele guvernării, perspective și opțiuni”, se arată într-un comunicat de presă publicat miercuri pe pagina web a ALDE România
  
ȘTIRE INIȚIALĂ 
 
Liderul PSD, Viorica Dăncilă, și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au discutat miercuri aproximativ două ore, la Vila Lac, despre soarta coaliției de guvernare, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă discuție. Cei doi au stabilit respingerea proiectului privind amnistia și grațierea, transmite PSD, potrivit Mediafax
 
„Astăzi a avut loc o nouă ședință a coaliției de guvernare PSD-ALDE, o discuție care a vizat atât componenta politică a alianței, cât și pe cea guvernamentală. În cadrul discuției de astăzi, am abordat tema funcțiilor vacante în Guvern, precum și sesiunea parlamentară extraordinară, în cadrul căreia vom respinge proiectul de lege privind amnistia și grațierea. În săptămâna care urmează, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de măsuri care privesc actul de guvernare asumat și agenda publică”, a transmis miercuri PSD, într-un comunicat de presă remis Mediafax

Premierul Viorica Dăncilă și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au discutat aproximativ două ore, la Vila Lac, despre soarta coaliției de guvernare, după ce ALDE solicitase o restructurare a Guvernului și un nou program de guvernare. Întâlnirea de miercuri a celor doi lideri ai partidelor din coaliția de guvernare este a doua încercare de discuție, după ce premierul Viorica Dăncilă a lipsit de la întrevederea de luni a coaliției. Ședința de luni s-a ținut chiar și în lipsa președintei PSD, a anunțat secretarul general al partidului, Mihai Fifor, care crede că discuția a fost una „productivă”, iar relațiile din interiorul alianței sunt sunt stabile și funcționale.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, că Guvernul funcționează din inerție și că el personal nu ține să facă parte dintr-un Executiv „impotent”. Președintele ALDE a purtat, în paralel, discuții cu formațiunea „Pro România” condusă de Victor Ponta despre o posibilă alianță politică.

ALDE a cerut PSD să vină cu un nou program de guvernare și cu o restructurare guvernamentală, solicitare respinsă de Viorica Dăncilă, care a anunțat că va face doar o remaniere guvernamentală. Șefa PSD le-a pretins colegilor din ALDE să își asume responsabilitatea guvernării și să înțeleagă că un partid nu poate să fie în același timp și la putere și în opoziție.

Viorica Dăncilă a afirmat că dacă nu va ajunge la o înțelegere cu ALDE, va căuta sprijin la alte formațiuni politice, dintre care nu exclude nici varianta UDMR.