ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În spațiul public a apărut recent un dialog de la distanță între fostul premier Victor Ponta și jurnalistul Sorin Roșca Stănescu. Fostul lider al Guvernului crede că Roșca Stănescu îl „bagă în toate teoriile conspiraționiste și fantasmagorice doar ca să primească invitații pe la emisiunile antiPonta”.

Replica jurnalistului a venit în editorialul „Ce scenarii, domnule Victor Ponta?”, în care a lăsat de înțeles că nu face altceva decât să expună erorile politice pe care fostul membru al PSD le-a făcut în mandatul avut la Palatul Victoria.

„Fostul lider USL, PSD și, totodată, fostul premier, domnul Victor Ponta îmi face pe pagina sa de Facebook un veritabil proces de intenție. Afirmă cu subiect și predicat că am construit în mod constant scenarii împotriva lui. Ce fel de scenarii? Domnul Victor Ponta a încheiat, departe de ochii alegătorilor săi din PSD și din USL, foarte departe de ochii cetățenilor români pe care i-a reprezentat, un pact al diavolului cu Traian Băsescu. Pe de-o parte, îl demoniza pe acesta în mod public și cât se poate de explicit, iar pe de altă parte semna împreună cu fostul președinte un blestemat pact al coabitării. Care multă vreme a rămas secret. Și în virtutea căruia românii au avut de plătit un preț considerabil. Am făcut eu vreun scenariu? Sau sunt riguros exacte informațiile de mai sus?

Tot domnul Victor Ponta s-a dus cu fruntea sus la Bruxelles pentru a se confrunta în numele USL cu mai marii Uniunii Europene. Și a venit de acolo cu coada între picioare. Ținând strâns între dinți un angajament de bună purtare în zece puncte, pe care l-a luat în numele poporului român. Este acesta un scenariu SRS? Domnul Victor Ponta a negociat în secret cu domnul Traian Băsescu, dar și cu Elena Udrea și Laura Codruța Kovesi astfel încât, deși oficial formula critici împotriva acesteia din urmă, a transpirat pentru a o pune șefă la DNA. A fost acesta un scenariu SRS? Tot scenariu marca SRS este aducerea de către Victor Ponta pe ușa din spate în USL a lui Gabriel Oprea și semnarea cu acesta a unui protocol de colaborare care i-a lăsat pe toți partenerii lui Ponta cu gura căscată? Nu cred. La fel cum nu cred că eu sunt cel care, după ce liderii USL au decis să nu meargă în Parlament la instalarea lui Mihai Răzvan Ungureanu ca prim ministru, spre stupoarea generală, ne-am trezit cu Victor Ponta închinându-i un laudatio la ceremonia oficială.

Este un scenariu SRS maniera în care Victor Ponta i-a făcut vânt lui Crin Antonescu din Uniunea Social-Liberală, făcând tot posibilul ca percepția să fie aceea că Antonescu, cuprins de nebunie, a plecat? A elaborat SRS vreun scenariu de natură să-l determine pe Victor Ponta, pe care SRS l-a apreciat în linii mari ca prim-ministru, să demisioneze pe Facebook de la conducerea PSD și, apoi, la sfatul prietenului său Gabriel Oprea, din funcția de prim-ministru? Și apoi, domnule Victor Ponta, tot eu v-am pus să încurajați formarea unui partid paralel cu PSD și să apăreți pe afișele electorale ale acestuia, blocând astfel posibilitatea acestui partid de a obține în alegeri majoritatea absolută?  Este o manevră SRS faptul că ați anunțat formarea unui nou partid, care ar putea într-o bună zi să lipsească PSD de majoritatea necesară pentru a guverna? Dacă este adevărat că, prin acțiunile sale din ultimii ani, Victor Ponta, altfel un talentat și încă tânăr lider politic, a lucrat împotriva lui însuși, este oare la fel de adevărat că SRS ar complota contra acestuia lansând pe piață scenarii malefice?”, a scris Sorin Roșca Stănescu în editorialul său.

Reacția jurnalistului vine la puțin timp după ce Ponta, postase următorul mesaj pe contul său de Facebook: „Am eu raspuns la toate intrebarile dlui. SRS : nu, nu, nu si nu! Cititi si dvs si spuneti-va opinia!

PS - Chiar daca domnul SRS ma baga in toate teoriile conspirationiste si fantasmagorice doar ca sa primeasca invitatii pe la emisiunile "antiPonta" eu totusi ii citesc opiniile si le tratez cu seriozitate.”