ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a anunțat că liderii Uniunii Salvați România, convocați în Comitetul Politic Național, au decis, după dezbateri „foarte consistente și contondente”, să susțină parteneriatul civil, precum și libertatea de opinie a membrilor față de inițiativa de modificare a Constituției pe tema familiei.

„Astăzi (sâmbătă – n.r.) a avut loc Comitetul Politic Național al USR convocat ca urmare a decizie Biroului National de poziționare împotriva moficării art 48 din Constituție și a demisiei subsecvente a președintelui partidului Nicușor Dan. După dezbateri foarte consistente și contondente de peste 7 ore CPN a decis să asume la rândul său astăzi o decizie de susținere a parteneriatul civil. (Vot: 77 la 1, 7 abțineri) dar și una de păstrare a libertății de opinie a membrilor săi față de inițiativa de modificare a Constituției. ( Vot: 56 la 33, cu 4 abțineri)”, a scris deputatul USR, pe Facebook.

În ceea ce privește situația lui Nicușor Dan, Dan Barna a spus că acesta a afirmat că „decizia unei eventuale reveniri în partid o va lua după rezultatele referendumului intern programat în prima parte a lunii august pentru a se avea în vedere poziția membrilor partidului”.
 
La începutul lunii, Nicușor Dan și-a dat demisia din funcția de președinte al USR și din USR. Al treilea motiv invocat a fost onoarea, respectarea promisiunii că își va da demisia dacă USR se poziționează public împotriva referendumului pentru familie.