ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu 100 de ani, pe 11 iulie 1917, începea bătălia de la Mărăști. Această luptă reprezintă una dintre cele mai importante victorii ale Armatei Române, „prima victorie adevărată din istoria Armatei Române moderne”, după cum consemna Alexandru Averescu.

Astăzi, 11 ulie 2017, la 100 de ani de la bătălia de la Mărăști, niciun înalt oficial al statului român sau al Armatei Române nu a fost prezent la Mărăști.

Președintele Klaus Iohannis și-a trimis purtătorul de cuvânt să anunțe că vine pe 18 iulie în Vrancea, să omagieze ostașii români care și-au dat viața în Primul Război Mondial. 18 iulie este data când se încheie lupta de la Mărăști.

Mihai Tudose, noul premier al României, este la Bruxelles.

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au de dus o altă luptă, cu Laura Codruța Kovesi.

Nici ministrul Apărării nu a fost la Mărăști. În schimb, MApN a anunțat printr-un comunicat de presă că „militarii forțelor terestre din Divizia 2 Infanterie Getica vor executa salve de artilerie în amintirea faptelor de eroism ale înaintașilor”.