ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nicolae Ceaușescu și Ion Iliescu sunt doi dintre candidații la alegerile locale din Olt, aceasta fiind doar o coincidență de nume.

Ceaușescu e pe lista PSD pentru Consiliul Local al comunei Poboru, iar Iliescu este candidat din partea ALDE, la Crâmpoia.

Nicolae Ceaușescu, candidat în vârstă de 62 de ani pentru un mandat în Consiliul Local al comunei Poboru spune că nu are nicio șansă să câștige, în timp ce Ion Iliescu afirmă că a intrat în politică pentru că altceva nu avea, informează Mediafax.

Ceaușescu a povestit că, de-a lungul anilor, a avut avantaje datorită numelui pe care îl poartă, mai ales înainte de 1989.

"Am ajutat pe alții, să știți. Nu numai pe mine. Am lucrat la Scornicești, la «Artizanat», și mergeam în țară după marfă. Am ajutat și întreprinderea. În al doilea rând, am făcut armata la Comitetul Central, la Garda Guvernamentală. Colegii mă respectau, într-adevăr, întotdeauna!”, își amintește Nicolae Ceaușescu.

Bărbatul mărturisește că nu are nicio legătură cu familia fostului dictator Nicolae Ceaușescu, iar tot coincidența face ca același nume să-l fi purtat și bunicul său, care a apucat "Epoca de Aur”.

"Nu, a fost coincidență de nume și, oricum, pe bunicul meu îl chema tot Ceaușescu Nicolae, care a murit în 1958”, spune candidatul.

Ion Iliescu din Crâmpoia e un om cu puține vorbe, deși are deja o vastă experiență politică. La doar 26 de ani, Iliescu a ajuns deja la cel de-al treilea partid politic, ALDE, după ce a trecut pe la PSD și PNL.

Tânărul politician din Crâmpoia spune că nimeni nu l-a confundat, de-a lungul timpului, cu fostul președinte Ion Iliescu. De vreo legătură de rudenie nici nu poate fi vorba. Ion Iliescu de Olt a povestit cum s-a hotărât să facă politică: "Așa, am ajuns eu de acord că este mai bine politica. Altceva, dacă n-aveam, atunci, am considerat că e mai bine”.

În același mod, tânărul de 26 de ani mărturisește că nu are un loc de muncă și nici alte perspective, în caz că pierde alegerile locale. "Acum sunt un pic în construcții, că sunt la mine să fac o casă, ceva. După aceea, să vedem. Sperăm să fie bine. Acum, nu știu. Să vedem ce-o fi!”, afirmă candidatul ALDE.