ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În această dimineață, deputatul Matei Adrian Dobrovie și-a anunțat demisia din rândurile Uniunii Salvați România (USR), decizia sa fiind bazată pe presiunile făcute de conducerea partidului asupra celor care au alte valori decât majoritatea membrilor.

În speță, Matei Dobrovie acuză faptul că acei membri USR care au valori creștin-democrate și care susțin Referendumul pentru Căsătorie sunt ostracizați de cei cu vederi progresiste.

În acest context, l-am contactat pe matematicianul Nicușor Dan, membru fondator și fost președinte al USR, pentru a-și spune punctul de vedere. Nicușor Dan a spus că în acest moment, USR a devenit un partid care se adresează doar cetățenilor cu vederi progresiste, deși a fost fondat în ideea de a aduce împreună oameni cu viziuni diferite, dar uniți de obiective comune, precum transparența, lupta împotriva corupției.

„De la înființarea USR, aceasta a fost ca să spun așa, convenția, că sunt lucruri care ne unesc, transparența, cheltuirea corectă a banului public, anticorupție, integritate în sfera publică. etc, și că pe chestiuni care țin de raportarea la societate - și atunci se profila tema familiei ca fiind foarte divizivă - fiecare își păstrează opinia individuală. Și asta a fost și mesajul transmis în campania electorală din 2016, am invitat oamenii să ne voteze pe lucrurile care ne unesc.

Din păcate, în cadrul unui Referendum intern, partidul a decis să se adreseze numai progresiștilor și de-asta am ales să părăsesc USR-ul. Realitatea e că, în acest moment, USR se adresează numai cetățenilor cu viziuni progresiste”, a declarat Nicușor Dan, în exclusivitate pentru ActiveNews.ro.

În ceea ce privește tema fierbinte a zilei, Referendumul pentru Familie, Nicușor Dan a spus că va merge la vot, dar nu a dorit să dezvăluie pe ce opțiune va pune ștampila.

„Merg la referendum, am spus-o public, dar nu voi spune public ce voi vota”, a încheiat fostul președinte al USR.