ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nicușor Dan s-a reînscris în USR, aceasta fiind soluția juridică găsită pentru a contrasemna, în mod legal, protocolul Alianței USR-PLUS, informează Hotnews. Decizia vine în contextul în care Biroul Electoral Central a respins înscrierea alianței USR/PLUS pentru alegerile europarlamentare din mai.
 
„Indiferent de ce cred eu despre această alianță, atâta vreme cât ea reprezintă o opțiune electorală pentru o parte a alegătorilor, fac tot ce ține legal de mine ca Alianța să se regăsească pe buletinele de vot, iar oamenii să poată face alegerea pe care și-o doresc. Așa este într-o democrație”, a declarat, pentru HotNews.ro, Nicușor Dan.
 
Joi seara, Nicușor Dan anunța că a găsit soluția juridică pentru a putea contrasemna protocolul alianței.

„Am găsit, împreună cu echipa juridica (aceeași din 2016), soluția care să îmi permită să contrasemnez în mod legal protocolul Alianței USR PLUS. Nu garantez că, în urma semnăturii mele pe protocol, contestația Alianței USR PLUS va fi admisă. Fac însă tot ce tine de mine, în situația data, ca o opțiune electorală îmbrățișată de o parte a populației, sa poată fi prezentă pe buletinele de vot in 26 mai”, a anunțat Nicușor Dan pe Facebook.

Nicușor Dan a precizat anterior că a plecat din USR prin demisie, în iunie 2017, iar cei care au contestat congresul formațiunii din octombrie același an nu știau că acest lucru va avea impact acum.

„Vom respecta întotdeauna deciziile justiției. Nu suntem PSD sau ALDE. Dar nu putem să nu constatăm că avem legi strâmbe care permit interpretări abuzive. Printr-o astfel de situație trecem astăzi, când legiuitorul „a uitat” să permită unor partide să își poată înregistra schimbările naturale și permite interpretări aleatorii despre cine e și cine nu e mandatat să semneze un act. Să fie clar: PLUS și USR au conduceri alese statutar, legitime și pe deplin legale. Dar se pare că procedural poți ignora voința membrilor de partid. Atât de simplu este în România aflată la cheremul PSD și ALDE să ignori alegerile cetățenilor”, a scris și Dacian Cioloș, joi seara, pe Facebook. 

Potrivit deciziei BEC, în Registrul partidelor politice figurează că Nicușor Dan este președintele USR, iar Raluca Daneș este președintele PLUS.
 
Alianța are termen de contestare 24 de ore de la afișarea deciziei.