ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Nicușor Dan a declarat, miercuri, că, în baza noii Legi off-shore, România va câștiga cel mai puțin din exploatarea gazelor din Marea Neagră și i-a cerut președintelui Iohannis să trimită la reexaminare legea pentru a majora procentul de câștig al statului român, notează Mediafax.

„În baza noii Legi off-shore votate în Parlament, România va câștiga cel mai puțin din exploatarea gazelor din Marea Neagră, în comparație cu celelalte țări europene care au rezerve similare. De aceea, solicit președintelui Klaus Iohannis să retrimită Legea off-shore în Parlament pentru a majora procentul de câștig al statului român și pentru a avea o dezbatere serioasă, bazată pe studii comandate de stat și nu de companiile interesate în exploatarea gazelor, așa cum s-a întâmplat până acum. Conform calculelor bazate pe studiile făcute de companii, noua Lege împarte câștigurile între statul român și companii, în proporție de circa 50%-50%”, a declarat Nicușor Dan, potrivit unui comunicat de presă remis agenției Mediafax.

El a precizat că în celelalte țări europene procentul de câștig al statului este mult mai mare, în Norvegia ajunge la aproape 80 %, iar în Marea Britanie la 60%.

„Consider că și România trebuie să câștige mai mult din exploatarea gazelor din Marea Neagră și că procentul de câștig trebuie să fie în marja profitului celorlalte țări europene care au rezerve similare de gaze. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că în baza Legii votate în Parlament, pe măsură ce crește cantitatea de gaze exploatate de companii, crește și profitul acestora, în detrimentul profitului statului român. Vorbim de miliarde de euro, bani importanți pentru economia națională și pentru dezvoltarea țării, bani la care nu trebuie să renunțăm atât de ușor. De aceea e foarte important ca legea să se întoarcă în Parlament și să votăm o majorare a procentului de câștig al statului român, pe baza unor studii serioase comandate de statul român, care să arate rezervele din Marea Neagră, cheltuielile estimate cu exploatarea gazelor, cu forța de muncă”, a adăugat fostul președinte al USR, potrivit sursei citate.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews