ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


USR ia în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului general, Gabriela Firea, după împlinirea unui an de mandat, a anunțat duminică Nicușor Dan, arătând că în primele cinci luni a scăzut transparența în cadrul Primăriei, iar social-democrata a avut „o activitate deplorabilă”.

„O să așteptăm până la împlinirea unui an de mandat, în situația în care chestiunile vor continua în acest mod, luăm în calcul convocarea unui referendum pentru demiterea Gabrielei Firea la finalul acestui prim an de mandat”, a declarat președintele USR, Nicușor Dan.

El a afirmat că de la preluarea madatului de primar general, Gabriela Firea a avut „o activitate deplorabilă” - a alocat câteva milioane de euro în mod eronat, deși a promis că va fluidiza traficul în șase luni, acesta este „identic, dacă nu mai rău” și a adus Radet în insolvență, „cu risc mare de faliment”.

„Vedem o transparență și mai puțină decât în mandatul lui Oprescu, cu acte explicite care interzic comunicare inclusiv către consilierii generali a informațiilor de interes public”, a subliniat Nicușor Dan.

Președintele USR a susținut că în PGMB se fac angajări „pe schema” folosită de Liviu Dragnea la CJ Teleorman.

„În activitatea Primăriei vedem înființarea de structuri paralele celor existente deja, angajarea de personal contractuant pe perioadă determinată, pe aceași schemă ca Dragnea, pentru a-și angaja soția și alți oameni în Consiliul Județean Teleorman, evitând ca acești oameni să aibă statut de funcționar public și declarațile de avere și interese să fie publicate pe site-ul instituției. În Primăria Generală. fără niciun fel de concurs, au început să apară oameni din anturajul lui Pandele, Becali și Robert Negoiță, fără concurs, fără evaluare profesională, fără niciun motiv pentru care acești oameni și nu alții sunt angajați în Primăria Generală”, a explicat liderul USR.

Cele cinci luni de mandat ale Gabriele Firea au fost caracterizate doar de măsuri populiste, electorale și de incompetență, a mai spus Nicușor Dan.

„Vedem măsuri populiste, electorale. Deci, tot ce am văzut eu în activitatea aceasta de cinci luni a primarului Firea a fost populism și acte administrative cu conținutul de tipul vom face, vom reabilita spitale, vom înființa o autoritate pentru clădirile cu risc seismic, vom face centre sanitare în școli. Au trecut cinci luni, pe de-o parte a scăzut gradul de transparență în instituție, am văzut foarte mult populism și incompetență în rezolvarea adevăratelor probleme”, a conchis președintele USR.