ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ȋn teorie, conform definiției din dicționarul de neologisme, ambasadorul este un „reprezentant diplomatic de rang superior, însărcinat să reprezinte un stat pe lângă un alt stat”.
 
Ȋn practică, singura misiune a multora dintre ambasadorii aflați în țara noastră e doar aceea de a verifica dacă națiunea română și-a tăiat unghiuțele și are bretonul regulamentar. Ambasadori care se implică activ și comentează chestiuni ce țin de politica internă a țării, ne trag de perciuni și ne dau cu rigla peste degete.  Ca și când ne-am afla într-o relație de vasalitate.

 „Guvernul Olandei urmărește cu interes îmbunătățirea drepturilor sexuale în România”

Fostul ambasador al Olandei, Matthijs van Bonzel, a fost trimis la postul din București în decembrie 2011. Mandatul său a debutat pe fondul unui climat tensionat, datorat opoziției Olandei față de aderarea României la spațiul Schengen. Astfel, ambasadorul Olandei a fost primit de președintele Traian Băsescu abia pe 8 mai 2012. Curând, Matthijs van Bonzel avea să devină unul dintre cei mai activi ambasadori, implicându-se atât în combaterea corupției, dar și în introducerea educației sexuale în școlile din România. 

La 10 decembrie 2013, Ambasada Olandei organiza, alături de mai multe ONG-uri, atelierul „Drepturile sexuale și reproductive, drepturi ale tuturor”. Cu acest prilej, Matthijs van Bonzel a acordat un amplu interviu pentru hotnews.ro, în care elogia „modelul olandez de educație sexuală în școlile publice”: „Olanda oferă o abordare cuprinzătoare de prevenție pentru persoane și pentru școli. (...) Serviciile sunt favorabile tinerilor: sunt confidențiale, disponibile 24/7 și la prețuri accesibile. Deși cele mai multe școli au oferit deja educație sexuală, începând de anul acesta toate școlile au obligația să facă acest lucru. (...) Guvernul Olandei urmărește cu interes implementarea în România a recomandărilor ONU cu privire la îmbunătățirea drepturilor sexuale și reproductive.

Până în prezent, guvernului olandez nu i-a fost solicitată asistența însă, dacă guvernul român ar cere sprijin prin expertiză sau schimb de bune practici, noi cu siguranță am fi dispuși să le acordăm.”

Ȋn Olanda, educația sexuală a copiilor începe de la vârsta de la 4 ani și este obligatorie. Tot în această țară sunt legalizate prostituția, folosirea drogurilor și euthanasia. Mai mult, Olanda, prima țară din lume care a recunoscut „căsătoria între persoane de același sex” (2001), a admis oficial și existența unui grup de lobby pedofil. „Martijn”, o asociație ce încurajează actele sexuale cu minori, a reintrat în legalitate la 3 aprilie 2013, când Curtea de Apel din Leeuwarden a decis că activitatea ei nu trebuie interzisă. Pentru că, deși contravine ordinii publice, ea nu „destabilizează societatea”, au concluzionat judecătorii.
 
Șeful asociației este Martijn Uittenbogaard, cel care, în 2006, a fondat și Partidul Iubirii Frățești, Libertății și Diversității (PNVD). Botezată „partidul pedofililor”, formațiunea avea ca prioritate legalizarea relațiilor sexuale cu minori. Odată cu verdictul Curții de Apel din Leeuwarden, practic, în Olanda vor putea fi deschise cluburi pentru pedofili.

Avem noi nevoie, așa cum sugera ambasadorul Matthijs van Bonze, de „expertiza sau schimb de bune practici” din partea guvernului olandez?! Categoric, răspunsul e unul singur: poporul român e cel care ar trebui să le predea niște lecții olandezilor, nicidecum invers! 

 „Olanda promovează recunoașterea legală a căsătoriei între persoane de același sex”

Matthijs van Bonzel și-a încheiat misiunea diplomatică la București și va pleca din România luna viitoare, fiind numit ambasador în Spania. Ȋn locul lui, potrivit unui comunicat al MAE din Olanda, va veni Stella Ronner - Grubačić, care a fost numită ambasador în România și Republica Moldova.

Stella Ronner și-a început cariera diplomatică la Belgrad, unde a lucrat la Ambasada Olandei, ca prim-secretar pentru Afaceri politice și Presă. 
Ȋn 2000, ea s-a căsătorit cu sârbul Bratislav Grubačić, fost jurnalist, om de afaceri și, mai ales, un foarte bun cunoscător și mediator al scenei politice locale. Nunta celor doi a fost considerată evenimentul anului, invitați fiind și mulți politicieni sârbi, printre care și Zoran Đinđić (n.r. – devenit prim - ministru al Serbiei în 2001, după răsturnarea lui Milošević).
 
Ȋn perioada 2001-2003, Stella Ronner - Grubačić a fost purtătorul de cuvant al fostului ministru Jaap de Hoop Scheffer, președinte al OSCE, iar între 2004 și 2005 a deținut funcția de purtător de cuvânt al Președinției UE.
Din 2005 până în 2008, ea a fost șefa Departamentului Europa de Vest din cadrul Ministerului Afacerilor Externe olandez, apoi ambasador ONU pentru „Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului”.

Ȋn august 2010, a fost numită ambasador al Olandei în Croația. O țară care nu o va uita niciodată pe Stella Ronner – Grubačić. Ȋn ianuarie 2013, ambasadoarea declara, în aula Academiei de Poliție de la Zagreb: „Regatul Țărilor de Jos este extrem de angajat în creșterea gradului de siguranță și a drepturilor comunității LGBT, ceea ce înseamnă că, în Europa, Țările de Jos promovează recunoașterea legală a căsătoriei între persoane de același sex.”

Ȋn doar doi ani, grație ambasadoarei Ronner – Grubačić, croații au fost „civilizați”. Vom publica, în detaliu, povestea lor, pentru că ea ar putea fi o poveste repetabilă. Un „modus operandi”. Un mecanism prin care o nație este supusă procesului de „reeducare”, până când ea capitulează și pricepe că nu trebuie să mai aibă nicio reacție. Nicio părere și nicio împotrivire. Până când sfârșește prin a deveni după „chipul și asemănarea” popoarelor civilizate ce propovăduiesc libertinajul, în numele libertății.

ActiveNews vă spune mâine despre cum i-a pedepsit ambasadoarea Stella Ronner-Grubačić pe croații care au îndrăznit să protesteze împotriva unei parade gay