Noua propunere a lui Dacian Cioloş, pentru postul de ministru al Sănătăţii este Patriciu Achimaş - Cadariu, după ce Andrei Baciu a fost retras de pe listă. Propunerea a fost anunţată oficial de către Biroul de presă al Guvernului, iar nominalizarea a fost trimisă Parlamentului, cu puţin timp în urmă, de către Dacian Cioloş.
 
Patriciu Achimaş - Cadariu este directorul Institutului Oncologic ”Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, din februarie 2012. Are 39 de ani şi lucrează din 2006 la institutul clujean ca medic primar de ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică. Este conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca, la departamentul de Chirurgie Oncologică.
 
De ce, dacă ȉl avea în vedere pe dr. Achimaş – Cadariu, Cioloș a preferat să-l scoată la înaintare pe rezidentul cu nevăstuica pe cap? Cel mai probabil, a fost o diversiune special creată, pentru a detensiona astfel suspiciunile legate de noul guvern, pentru a da un mimin de satisfacţie opiniei publice, dar și pentru a abate atenţia acesteia de la lipsurile celorlaţi nominalizaţi.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews