ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


-Bună ziua!

-Bună ziua!

-După tricolorul de la rever îmi pari un cetățean responsabil.

-Dar chiar sunt.

-Rar și admirabil lucru ăsta, azi... Dar te-ai întrebat vreodată, cetățene responsabil, cum de-a fost posibil ca țara ta să aibă vreme de un deceniu un președinte securist?

-Uite că la asta nu m-am gândit, deși l-am votat și în 2004 și în 2009.

-Nu-i nimic. A fi cetățean responsabil ajunge și numai dacă votezi. Nu contează cu cine, nu e nevoie să-ți pui întrebări, important e să votezi. Știi cum e, votul tău contează.

-Adică m-a păcălit Petrov?

-El nu, că doar n-ai fi vrut să recunoască c-a fost securist. Deși, responsabil cum ești, ai fi putut să-l întrebi: Domnule Băsescu, v-ar fi putut numi Ceaușescu șef al Agenției de la Anvers dacă nu erați securist?

-Uite că la asta nu m-am gândit, deși sunt un cetățean responsabil.

-Dar nu-i nimic. A fi cetățean responsabil ajunge și numai dacă votezi. Nu contează cu cine, nu-i nevoie să-ți bați capul, să-ți pui întrebări – important e să votezi. Știi cum e, votul tău contează.

-Asta așa e! Și totuși cine m-a păcălit, domnule, că nu știu ce-i fac...

-Îți spun, dar să nu-l mai votezi niciodată.

-Promit!

-Mă urmărești?

-Numai ochi și urechi...

-Povestea-i lungă, și a început cu alegerea lui Băsescu în vara lui 2000 primar al Bucureștilor. Noua Securitate (SRI-director Costin Georgescu, numit de Emil Constantinescu) n-a predat CNSAS-ului dosarul candidatului. La rândul său CNSAS i-a dat un certificat de ne-securist cu o ștampilă împreună-apasată de rău-intenționații Patapievici, Pleșu și Dinescu (ultimii ajunși în CNSAS tot cu dosarele dosite de noii securiști).

-Ca să vezi, și uitasem că l-am votat și în 2000. Și nici atunci nu mi-a trecut prin minte că pungașul...

-Dar înțelege, omule: A fi cetățean responsabil ajunge și numai dacă votezi. Nu contează cu cine, cum – important e să votezi. Pentru că șii cum e, votul tău contează. Noua Securitate (director PSD-istul Radu Timofte) n-a predat dosarul CNSAS-ului nici până în decembrie în 2004, când Băsescu a fost ales prima dată președinte. L-a predat numai la 24, respectiv 25 octombrie 2005, când securistul de la Anvers cucerise deja mințile și inimile românilor de bine.

-Și pe-ale mele.

-Se înțelege, mai ales pe ale românilor responsabili. Pentru care nu contează cu cine votează, nu-și pun întrebări, ci doar votează. Pentru că, șii cum e, votul tău contează.

-Și în 2009?

-În 2009, când a fost ales pentru al doilea mandat, a fost rândul CNSAS (președinte Ladislau Csendes) să-l conspire în continuare pe omul tău.

-Cum așa, domnule?

-Cum auzi, cum am aflat-o oficial: Nu l-au verificat pentru că au avut alte priorități (altele decât președintele țării – înțelegi?), n-au avut timp și nici noroc în viață.

-Și maghiarii, domnule... Dezamăgit de români și maghiari, duminică votez cu neamțul.

-Baftă, omule!

-Dar stai, unde pleci? Dosarul neamțului a ajuns la CNSAS? 

-N-a ajuns.

-Atunci regret că nu mai pot vota cu Băsescu. Măcar despre el știu totul acum și nu mi-aș mai bate capul. Ca să vezi încurcătură, în țara asta nici cetățean responsabil nu mai poți fi...