ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă n-ar fi făcut ca pentru proști, ar fi chiar hazliu „bilanțul" aruncat în plină campanie electorală de "apoliticul" nostru premier, la un an de instalarea sa în forță. Și asta fiindcă "apoliticul" cu care defilează în campanie două partide și dorit în continuare premier de către președinte vrea să credem că cele câteva lucruri bune întâmplate pe la noi sunt realizări exclusive ale guvernului său, în timp ce despre aspectele nasoale nu suflă o vorbă.
Nimic, de exemplu, despre decalajul care s-a accentuat între importuri și exporturi în acest an. Și care a făcut ca deficitul comercial să crească vertiginos, la vreo 7 miliarde de euro, iar pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să afirme că majorarea consumului de mărfuri importate „a creat locuri de muncă mai degrabă în străinătate decât în România”. 

Tot nimic despre ajutorul de stat de câteva sute de milioane de lei acordat de guvernul tehocrat exclusiv unor companii străine, ajutor de care companiile autohtone nici nu s-au putut apropia. Asta în timp ce multinaționalele continuă să își repatrieze nestingherit profiturile, pentru a și le "scuti” de impozitare în România. Și să deconteze TVA-ul de la statul român pentru exporturile făcute în interiorul Uniunii. Ba chiar au prins atâta tupeu, încât unii au ajuns să boicoteze firmele românești la ele acasă, punând embargou pe colaborări sau contract cu acestea, după cum relevă scurgerile de informații dinspre serviciile secrete românești. Dacă la polonezi, care au avut de-a face cu un război economic la fel de cinic declanșat de concernele germane ce acaparaseră domenii întregi de activitate, decidenții au reacționat ferm la semnalul de alarmă al serviciilor, la noi...tehnocrații par să mai aștepte. Astea, doar așa, la o scurtă trecere în revistă.

Și mai zic că ar fi chiar hazliu dacă nu ne-ar lua de proști tot filmul ăsta, fiindcă eu nici acum nu înțeleg cum vine aia să ți se acorde o indemnizație de vreo opt mii de euro de la Comisia Europeană "pentru că există și niște restricții profesionale pentru foștii comisari” dar să nu existe "nicio obligație din partea persoanelor respective față de C.E”. Numa’ zic, domnu’ Cioloș. Numa’ zic... Că dumneavoastră oricum nu sunteți în campanie electorală, nu?!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews