ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Directorul general al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu a fost reţinut de procurorii anticorupţie de la Ploieşti pentru trafic de influenţă. După ore bune de audieri, Semcu nu a recunoscut niciuna dintre acuzele pe care i le aduc anchetatorii. Alături de director a mai fost reţinut şi un om de afaceri.

"Va trebui să se şi dovedească acuzele aduse, mai mult nu e momentul să fac comentarii pentru că doar am fost informat de ceea ce sunt acuzat, ceea ce eu nu recunosc. Sunt nişte acuzaţii grave. Nu ştiu ce ştiţi dumneavoastră eu ştiu ce mi s-a spus mie. Vom vedea. Am încredere în justiţie şi trebuie dovedite toate acuzele. Se vorbeşte de luare de mită în cazul dumneavoastră aveţi dreptate,  dar trebuie dovedite. Orice în ţara asta trebuie dovedit şi după aia discutăm”, a declarat Semcu

După audierile de la DNA, directorul general al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu a fost dus în arestul poliţiei. Procurorii au emis pe numele său o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Semcu este vizat în acelaşi dosar în care mai sunt inculpaţi Iulian Herţanu, cercetat în arest la domiciliu, dar şi deputaţii Sebastian şi Vlad Cosma, precum şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

Semcu deţine funcţia de director al SC Hidro Prahova, firmă ce aparţine Consiliului Judeţean, de câteva săptămâni. Este vorba de societatea ce aparţine Consiliului Judeţean şi prin care se derulează un proiect pe fonduri europene pentru extinderea reţelei de canalizare în mai multe localităţi din judeţ. În perioada în care a fost semnat contractul pentru extinderea reţelei de canalizare de la Comarnic, contract ce face obiectul unei anchete a DNA Ploieşti, Semcu deţinea funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Potrivit anchetatorilor, "începând cu anul 2010 (...) au existat discuții și în elegeri între mai multe persoane influente și cu importantă susținere politică, privind realizarea intereselor vizând obținerea, în mod ilicit, a unor sume de bani din plățile efectuate de către beneficiarul proiectului, S.C. HIDRO PRAHOVA S.A.  Banii urmau să fie primiți, sub formă de comisioane, de la societățile agreate pe care, fiecare dintre persoanele implicate, urma să le sprijine în atribuirea contractelor prin exercitarea influenței pe care o aveau la conducerea și angajații S.C. HIDRO PRAHOVA S.A., respectiv la reprezentanții Ministerului Mediului și Pădurilor cu atribuții legate de derularea proiectului”.

Potrivit unor stenograme, Adrian Semcu a fost interceptat în timp ce discuta cu Buzoianu Cătălina, fost viceprimar al Ploieştiului. În cadrul conversaţiei, cei doi invocă numele lui Crin Antonescu şi pe cel al lui Victor Ponta.

SEMCU ADRIAN-EMANUIL: Am vorbit cu tovarăşul Crin.

BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA: Da?

SEMCU ADRIAN-EMANUIL: L-am sunat, nu mi-a răspuns şi în 2 minute mă sună înapoi. Lejer, foarte aşa... Ştie de toate dedesubturile lui Ghiță, dar el a vorbit cu Ponta. Şi i-a zis: Băi, e problema voastră, la Prahova nu cedez , unul e al nostru. Nu contează care (...) şi el... tot el zice...: Băi Adi, să fiu sincer şi drept, eu cred că ar fi mai important judeţul, că la Ploieşti e Cătălina, e organizaţia, avem fieful totuşi de nivel... nu-mi fac probleme. Dar în judeţ... Exact gândirea mea.