ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O membră a USR Ilfov, Oli Ardelean, ar fi recunoscut în cadrul unei discuții publicate într-un grup intern al formațiunii că s-au strâns mii de semnături false pentru campania „fără penali în funcții publice”, informează Newsteam.ro.

Sursa citată susține că a intrat în posesia unei conversații ce a avut loc pe un grup de comunicare al USR, în care Oli Ardelean povestește cum a descoperit mii de semnături fictive, realizate de aceleași persoane, „maxim 4”.

Mai precis, este vorba despre faptul că Ardelean a descoperit „foi cu semnături care sunt în același stil”, colectate din județul Ilfov. Aceasta scrie despre faptul că este vorba despre semnături strânse de promoteri, pe care partidul i-a angajat să strângă iscălituri. Un alt membru al USR, Ciprian Necula, i-ar fi garantat că semnăturile asemănătoare sunt „noi și pe bune”.
 
Documentul cu mărturia atribuită membrei USR este aici.

Ulterior, Oli Ardelean ar fi alertat doi membri din conducerea partidului, inclusiv pe liderul Dan Barna, care s-ar fi convins că „problema e reală”.

Pe 25 august, aceasta a venit la sediul USR Ilfov cu misiunea de a scoate din teancurile de semnături foile care care păreau dubioase. În cadrul unei discuții cu un alt membru USR, Oli Ardelean spune că „BN (Biroul Național) a decis să plătească promoteri. Și pentru că responsabilul de proiect raportase acele semnături și îmi zisese că sunt ok”, arată sursa precizată mai sus.

Ulterior, Oli Ardelean afirmă că a intrat în conflict cu Ciprian Necula, acesta spunând că semnăturile suspecte sunt bune și trebuie trimise la Primării, pentru că „le vor valida”.

Până la urmă, zice Ardelean, s-au găsit 6360 de semnături false la Ilfov, din 33.000. Adică aproape 20%!

„Au rămas 27075 semnături în Ilfov ok. (suma finală aici am făcut-o o singură dată, sper să nu fi greșit).Fake per localitate: (toate sunt cu 15 semnături pe foaie)

Popeșți 225 semnături 17 foi

Snagov 180 semnături 12 foi

Domneșți 150 semnături 10 foi

Bragadiru 315 semnături foi 21

Baloteșți 300 semnături 20 foi

Afumați 390 semnături 26 foi

Pantelimon 450 semnături 30 foi

Buftea 915 semnături 61 foi

Otopeni 1485 semnături 99 foi

Voluntari 1950 semnături 130 foi”.

Membra USR scrie totuși că există semnături strânse de promoteri pe care nu s-a uitat nimeni.„ Cum adică să nu se uite deloc pe semnăturile de la promoteri?”, se întreabă ea.
 
Într-un mesaj trimis pe 28 august și ce pare adresat conducerii USR, Ardelean se plânge că tot scandalul ar putea fi îngropat.
 
„Apropo, sunt conștientă ca prin fraza asta ("nu cred ca e nevoie sa va spun ca va ia pe toți mama dracului dacă
ascundeti sub pres chestia asta cu semnaturile false") pare ca I'm going bananas si intr-o oarecare masura I
actually am. Nu e o amenintare e o expresie a frustrarii si fricilor mele. N-am de gand sa fac scandal cu
povestea asta in poiana/exteriorul USR/whatever dar ma ingrozeste ideea ca ati putea sa cautati modalitati sa
cover this up. Frazele mele nu sunt o amenintare dar daca chestia asta nu poate fi sanctionata USR moare.
Nu stiu cum poate fi facuta sanctiunea asta fara sa ajunga scandal in afara. Voi deja sunteti super dispusi sa
folositi orice unul impotriva altuia deci si prostia asta o sa fie aflata candva. Motiv pentru care nu puteti fi in
episodul asta decât fix cea mai buna versiune a voastră”, a scris ea.
 
Precizăm că mai mulți membri ai USR au contestat validitatea semnăturilor strânse de Coaliția pentru Familie pentru inițierea Referendumului pentru Căsătorie. USR și partidul lui Dacian Cioloș sunt singurele formațiuni care se opun fățiș demersului respectiv.