ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andrei Pleșu s-a folosit de moartea Regelui Mihai pentru a ieși în evidență, dar pentru asta a recurs la o minicună. Acesta a spus la Digi 24 că și-a dat demisia din guvernul Petre Roman în decembrie 1990, imediat după ce Regele Mihai a fost întors din drum la Pitești și obligat să se întoarcă în Elveția.

Cotidianul, prin Ion Spânu, a descoperit o declarație din 26 iulie 2012 a fostului prim-ministru Petre Roman, care declarase public cu totul altceva: „Acum câteva zile, Andrei Pleșu a încercat să rescrie istoria mea politică, uitînd cu desăvârșire de a lui. El nu și-a dat demisia în momentul episodului venirii Regelui Mihai I cu prilejul sărbătorii Paștelui din 1990 și dovada clară este că a continuat să fie ministru pînă la mineriada din septembrie 1991. Ar fi fost potrivit să-și dea demisia din funcția de «aplaudac» al lui Băsescu, cînd acesta l-a «executat» politic pe același suveran anul trecut"!

Sursa citată spune că Andrei Pleșu a mințit acum câteva luni, tot într-o emisiune la Digi 24, că și-ar fi dat demisia din guvernul Petre Roman și după mineriada din 13-15 iunie 1990! 

Adevărul este că Andrei Pleșu a rămas ministrul Culturii până în septembrie 1991, când a căzut întregul guvern prin demisia prim-ministrului Petre Roman!

Și Marian Munteanu a criticat minciuna lui Adrei Pleșu pe contul său de Facebook: „De 28 de ani românii sunt otrăviți sistematic cu minciună, propagandă și dezinformare. Politicienii care aproape au distrus România (de la cuplul „revoluționar" Iliescu-Roman până la grupările care domină sistemul actual) au reușit să înșele electoratul cu concursul unei adunături de propagandiști (botezați, fraudulos, „elite" sau „lideri de opinie"). 

Adevărul va ieși la lumină și oamenii se vor lămuri!”
 
În acea emisiune de la Digi 24 Pleșu a mai făcut o serie de afirmații constrazise de fapte petrecute la începutul anilor 1990.