ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O organizație non-guvernamentală specializată în educație, Euro Education Federation (EEF), cere condamnarea prin lege a comunismului, așa cum este condamnată de lege și promovarea ideilor fasciste și legionare, se arată într-un comunicat publicat pe siteul instituției.

„Timp de 30 de ani de la revoluție, românii au așteptat nu numai condamnarea legală a comunismului ci și arestarea celor implicați în genocidul dintre anii 1947-1989 din România. Răspunsul e limpede: Legea nr. 217/2015 condamnă doar fascistul, legionarul, rasistul și xenofobul.


Citind cu atenție Legea nr. 217/2015, veți putea observa că această normă este incompletă și antidemocratică. La articolul 2, alin. c, se scrie: „prin persoană vinovată de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război se înțelege orice persoană condamnată definitiv de către o instanță judecătorească română ori străină sau prin orice hotărâre recunoscută în România, potrivit legii, pentru una sau mai multe infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și persoana din conducerea unei organizații al cărei caracter criminal a fost constatat prin hotărârea unei instanțe penale internaționale;”. 

Prin urmare, în România de astăzi, singurul criminal comunist a fost doar președintele Nicolae Ceaușescu. Când condamnăm torționarii și pe marele criminal Gheorghe Gheorghiu Dej, care se face vinovat de moartea a sute de mii de români anticomuniști? Nu credeți că după 30 de ani de la 1989, ar trebui să ne dați o explicație clară de ce nu condamnați regimul comunist? Cât mai așteptăm, domnilor EUROPARLAMENTARI? Voi români, pentru ce ați luptat mai bine de 70 de ani de la instalarea bolșevismului în România? EURO EDUCATION FEDERATION cere public condamnarea legală a regimului comunist în România!”, sună cererea organizației non-guvernamentale.
 
În acest sens, cei de la EEF au inițiat și o petiție online, care poate fi consultată și semnată aici.  EEF reunește o serie de ong-uri românești și străine, în special din țările vecine, care au ca scop educația formală și non-formală pentru tineri.  Mai multe despre această organizație, aici.