Compania OMV controlată de statul austriac, acționarul majoritar al Petrom SA, asigură, de peste șapte ani, 73% din veniturile salariale ale familiei șefului SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, spune jurnalistul Stelian Negrea.

Conform acestuia, este vorba despre un contract de consultanță medicală al soției șefului SIE. Daniela Ungureanu este medic primar ATI la Spitalul Fundeni, dar din anul 2009 are un contract de consultanță cu OMV.

Din totalul veniturilor de natură salarială raportate de Mihai Răzvan Ungureanu, în perioada 2009-2014, de 3 milioane de lei 2,1 milioane de lei au provenit din contractul cu OMV al soției în timp ce veniturile salariale ale actualului șef al SIE au însumat 515.000 lei iar cele ale soției de 319.000 lei. Conform acestor date, MRU asigură 17% din veniturile familiei. OMV virează în conturile soției 85.000 de euro anual, până acum încasând 680.000 Euro (circa 2,1 milioane de lei) reprezentând 73% din veniturile familiei.

Coincidență sau nu, soția lui Mihai Răzvan Ungureanu a devenit administrator al societății Petromed Solutions SRL, deținută de OMV Petrom SA, la sfârșitul lui decembrie 2007 la câteva zile după ce soțul său și-a început primul mandat la șefia SIE. Mariana Gheorghe, șefa OMV Petrom, i-a semnat prima numire și prelungirile succesive de atunci inclusiv ultima anul trecut pentru un nou mandat de patru ani până în 2019.

Obiectul principal de activitate al companiei este legat de activități de asistență medicală ambulatorie și stomatologică, un fel de policlinică pentru angajații Petrom din România. 

Întrebarea legitimă este dacă o policlinică avea într-adevăr nevoie de un medic ATI-ist, ale cărui competențe sunt cerute într-o sală de operații al unui spital de urgență, și nicidecum într-o policlinică unde competențele cerute medicilor sunt cu totul altele.

A doua nelămurire este legată de programul Danielei Ungureanu. Programul unui medic primar la ATI - Anestezie și Terapie Intensivă - e de la 7 la 15 și câteodată chiar de la 7 dimineața până a doua zi la 7 dimineața. Chiar dacă e legal, programul nu îi permite Danielei Ungureanu un al doilea job.

Mihai Răzvan Ungureanu este unul diontre cei mai controversați oameni politici din România. Este conectat cu cercurile puterii încă din tinerețe. A fost ministru de externe, ambasador, consilier prezidențial și sef al SIE în două rânduri.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews