ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania OMV controlată de statul austriac, acționarul majoritar al Petrom SA, asigură, de peste șapte ani, 73% din veniturile salariale ale familiei șefului SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, spune jurnalistul Stelian Negrea.

Conform acestuia, este vorba despre un contract de consultanță medicală al soției șefului SIE. Daniela Ungureanu este medic primar ATI la Spitalul Fundeni, dar din anul 2009 are un contract de consultanță cu OMV.

Din totalul veniturilor de natură salarială raportate de Mihai Răzvan Ungureanu, în perioada 2009-2014, de 3 milioane de lei 2,1 milioane de lei au provenit din contractul cu OMV al soției în timp ce veniturile salariale ale actualului șef al SIE au însumat 515.000 lei iar cele ale soției de 319.000 lei. Conform acestor date, MRU asigură 17% din veniturile familiei. OMV virează în conturile soției 85.000 de euro anual, până acum încasând 680.000 Euro (circa 2,1 milioane de lei) reprezentând 73% din veniturile familiei.

Coincidență sau nu, soția lui Mihai Răzvan Ungureanu a devenit administrator al societății Petromed Solutions SRL, deținută de OMV Petrom SA, la sfârșitul lui decembrie 2007 la câteva zile după ce soțul său și-a început primul mandat la șefia SIE. Mariana Gheorghe, șefa OMV Petrom, i-a semnat prima numire și prelungirile succesive de atunci inclusiv ultima anul trecut pentru un nou mandat de patru ani până în 2019.

Obiectul principal de activitate al companiei este legat de activități de asistență medicală ambulatorie și stomatologică, un fel de policlinică pentru angajații Petrom din România. 

Întrebarea legitimă este dacă o policlinică avea într-adevăr nevoie de un medic ATI-ist, ale cărui competențe sunt cerute într-o sală de operații al unui spital de urgență, și nicidecum într-o policlinică unde competențele cerute medicilor sunt cu totul altele.

A doua nelămurire este legată de programul Danielei Ungureanu. Programul unui medic primar la ATI - Anestezie și Terapie Intensivă - e de la 7 la 15 și câteodată chiar de la 7 dimineața până a doua zi la 7 dimineața. Chiar dacă e legal, programul nu îi permite Danielei Ungureanu un al doilea job.

Mihai Răzvan Ungureanu este unul diontre cei mai controversați oameni politici din România. Este conectat cu cercurile puterii încă din tinerețe. A fost ministru de externe, ambasador, consilier prezidențial și sef al SIE în două rânduri.