ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Cornel Nistorescu a făcut câteva observații după discursul lui George Soroș de la Davos, acolo unde miliardarul maghiaro-american a anunțat lansarea ultimei sale provocări: o rețea de universități globale.

Directorul publicației „Cotidianul” a scris în ultimul său editorial că prin cooptarea SNSPA-ului (fosta școală de cadre Ștefan Gheorghiu de dinainte de 89 - n.r.) în această rețea, în curând „în politica românească vor fi mai mulți sorosiști cu diploma și mai puțini sorosiști agățați sau pregătiți ”la locul de muncă””.

De asemenea, el se întreabă care este legătura dintre valul de proteste #rezist și rețele de organizații non-guvernamentale ale lui Soroș.

„Valul de proteste #Rezist din Romania are o legătură cu viziunea lui George Soros? Ieșirea lui Klaus Iohannis în geacă roșie împotriva guvernului Ponta reprezintă o rețetă germană, una de tip PNL, SRI sau de tip Soros și Open Society? Dar isteriile grupului Dide, Ceausescu, Mălin Bot, Angi Serban au aceeași origine ca și susținerile acestora? Un lucru este cert: La protestele din Piața Victoriei au fost prezenți aproape toți sorosiștii de vază și cei de ultimă generație”, a notat el.

Cornel Nistorescu a mai observat și asemănarea dintre discursul lui Soroș despre Trump și cel al lui Klaus Iohannis despre Liviu Dragnea:

„Președintele Trump este un escroc și un narcisist notoriu care vrea ca lumea să se învârtă în jurul lui. Când fantezia de a deveni președinte i s-a îndeplinit, narcisimul său a ajuns la o dimensiune patologică, a trecut de limitele impuse președintelui prin Constituție și a fost supus impeachmentului. A reușit să-și facă mulți adepți, care au fost seduși de lumea lui paralelă. Asta i-a transformat narcisismul intr-o boală malignă. A ajuns să creadă că poate impune această realitate paralela nu numai adepților lui, ci realității însăși”.

Dacă George Soros poate să vorbească așa despre Donald Trump, de ce n-ar vorbi și Klaus Iohannis la fel despre liderii PSD și despre distrugerea acestui partid?”, s-a întrebat ziaristul.

Nistorescu încheie astfel: „ Rememorînd rolul jucat de oamenii lui George Soros în diverse momente ale evoluției politicii din Romania suntem obligați să ne întrebăm un lucru. A fost Romania un poligon politic pentru un experiment al Fundației Soros și al Partidului Democrat?

Proiectul global al Fundației Soros îi aparține numai lui George Soros, aflat acum la vîrsta senectuții avansate?

Importanța atribuită protestelor de pretutindeni în filosofia politică a unui nonagenar ne obligă să ne întrebăm dacă nu în spatele său operează un grup politic american ? Nu cumva George Soros a rămas doar un simbol, o marcă și o sursă financiară?

15. Confruntările isterice și neobosite din Romania sunt rezultatul aplicării unui proiect poltic sorosist? Toate ideile agresive ale grupării Iohannis-#Rezist -PNL- USR par mai degrabă o aplicare a viziunii sorosiste despre democrație, alegeri, stat de drept și combatere a oricărei forme de patriotism, catalogat rapid ca premisă pentru o ”dictatură naționalistă”.”