ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lia Olguta Vasilescu, primarul reales al Craiovei, a ținut să-i dea o replică președintelui Klaus Iohannis după ce acesta s-a arătat nemulțumit că mulți primari cu dosare penale au fost realeși în funcție.

Primărița susține că infracțiunea pentru care ea a fost reținută timp de 24 de ore și este cercetată penal ar fi fost săvârșită și de Iohannis, pe vremea când era primar, dar și de Emil Boc, primarul Clujului.

"Am săvârșit noi trei aceeași infracțiune, dar numai eu am ieșit în cătușe de la DNA. Eu, el și domnul Boc de la Cluj. Își aduce aminte domnul Iohannis de firma Concepta din Sibiu? Cea care a văruit niște ziduri. Eu nu am nicio proprietate, nicio mașină, nicio casă. Domnul Iohannis are cinci case în România și una la Miami. Două din case și le-a însușit prin fals. De ce doar eu sunt penală și domnul Iohannis nu? Ne înghesuie statul de drept în fiecare zi pe gât și nu mai crede în prezumția de nevinovăție", a declarat Lia Olguța Vasilescu la România TV.

În plus, aceasta s-a arătat indignată că șeful statului, acuzat că și-a însușit o casă prin fals, dă lecții de onestitate.

"A furat două case. Și le-a însușit prin fals. Îmi dă mie lecții? Are tupeul ăsta? Nu mai pot fi prostiți românii. Să îmi trimită dosarul în instanță ca să văd și eu de ce sunt acuzată. Ei doi, Boc și Iohannis au făcut aceeași infracțiune ca mine", a susținut primarul Craiovei.

Aflat marți la Luxemburg, în vizită oficială, Klaus Iohannis a criticat faptul că au fost aleși duminică și candidați cu probleme penale.

La finalul lunii martie, Lia Olguța Vasilescu a petrecut o noapte în arest preventiv și alte câteva în arest la domiciliu fiind acuzată de diverse fapte de corupție săvârșite atât în timpul campaniei electorale, cât și în timpul mandatului de primar început în 2012.

Cu toate acestea, craiovenii au votat-o duminică în număr mare, așa că a obținut un nou mandat de primar cu aproape 60% din voturile celor prezenți la urne.

În 12 noiembrie 2015, soții Klaus și Carmen Iohannis au pierdut definitiv un imobil pe care îl cumparaseră în centrul Sibiului, după un proces care a durat mai mult de 16 ani. Klaus Iohannis a declarat că decizia instanței îl nemulțumește, așa că a depus o contestație în anulare, cerând revizuirea deciziei. Procesul continuă la Curtea de Apel Pitești.