ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sirianul a făcut aceste dezvăluiri în exclusivitate în emisiunea Q&A, realizată de Alessandra Stoicescu, în care a vorbit fără reţineri despre relaţia sa cu Traian Băsescu.

Într-un interviu realizat pentru Antena 3, sirianul condamnat pentru terorism spune că jurnaliştii Marie-Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian şi Sorin Mişcoci nu au fost răpiţi în Irak. Totul ar fi fost la început un complot scăpat apoi de sub control. De asemenea, deja celebrul profesor care apare în stenogramele procurorilor în dosarul răpirii ar fi chiar Traian Băsescu.

Sirianul a vorbit fără reţineri despre relaţia sa cu Traian Băsescu. Cei doi ar fi avut mai multe întâlniri, inclusiv la Palatul Cotroceni. Hayssam mai spune că a fost forţat să fugă din ţară şi a dezvăluit identitatea celui căruia îi spunea "profesorul". 

Profesorul apare în mai multe discuţii dintre Omar Hayssam şi procurorul care a anchetat răpirea jurnaliştilor din Irak, dar şi într-o scrisoare pe care sirianul i-a trimis-o din arest doctorului Mohamad Yassin, emisarul asumat oficial al lui Traian Basescu în cazul răpirii din Irak. Despre aceasta din urmă, Hayssam susţine că, iniţial, a fost un complot. Însă în Irak lucrurile au scăpat de sub control. 

Omar Hayssam a fost condamnat pentru terorism la peste 23 de ani de închisoare după răpirea ziariştilor români în Irak.  

 

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews