ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre cele mai grave probleme ale Bucureștiului este situarea marilor rețele de magazine în oraș.

Pe lângă faptul că au ucis toate micile magazine sau micii producători, aceste magazine atrag foarte mulți oameni, ceea ce duce la o aglomerare.

Traian Băsescu, omul care a băgat hipermarketurile în oraș când era primar, vede altfel lucrurile acum. Fostul președinte spune că dacă va fi ales senator, unul dintre primele proiecte pe care le va propune va fi Legea Bucureștiului Metropolitan, prin care spune că s-ar rezolva problema traficului rutier din Capitală. Prin această lege, județul Ilfov va fi inclus în București, iar hipermarketurile vor avea la dispoziție un termen de cinci ani pentru a se muta la periferie.

”Bucureștiul are o problemă gigantică. Eu am proiectul Legii Bucureștiului Metropolitan. Această problemă gigantică se numește traficul și, oricâte pasaje subterane am face la intersecții, traficul va deveni tot mai sufocant în București. Soluția este Bucureștiul Metropolitan, adică includerea în București a județului Ilfov, ceea ce va permite ca într-un timp stabilit de municipalitate toți furnizorii de trafic major să se mute la periferia Bucureștiului Metropolitan. Sigur, către capete de trasee de metrou, către capete de trasee RATB, către terenuri libere, către ieșirile pe autostrăzi, fie că vorbim de autostrada spre Ploiești sau autostrada spre Constanța”, a afirmat Traian Băsescu în interviul acordat News.ro.

El susține că această mutare trebuie începută cu hipermarketurile, pentru că acestea generează trafic.

”Eu nu spun că nu au parcări, dar, până ajung în parcare, aceste mașini generează un trafic formidabil. Trebuie să li se dea cinci ani să-și mute hipermarketurile la limita teritorială a Bucureștiului Metropolitan. E un exemplu, dar sunt multe altele”, a explicat Băsescu.

Băsescu a fost primar al Bucureștiului între 2000 și 2004, când au apărut hipermarketurile în oraș. Pentru unele a dat autorizații, iar altele s-au construit în timpul mandatului său. Următorii primari  - Adriean Videanu și Sorin Oprescu - au continuat în această direcție, astfel că acum Bucureștiul este sufocat de aceste hipermarketuri.