ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opt deputați din noul Parlament sunt în situație de incompatibilitatea, potrivit notificărilor pe care le-au transmis Biroului Permanent, urmând ca în termenul legal noii aleși să opteze între mandatul de deputat și funcția incompatibilă, demisionând potrivit opțiunilor lor.

 Deputatul PSD Lia Vasilescu care deține și calitatea de primar al municipiului Craiova, a notificat Biroului Permanent că se află în stare de incompatibilitate, potrivit Statutului deputaților și senatorilor.

Lia Vasilescu a comunicat, potrivit documentului depus la Bp, că își rezervă dreptul de a opta între cele două funcții în termenul legal de 30 de zile de la depunerea notificării.

Deputatul PSD Eliza Peța a transmis conducerii Camerei Deputaților că se află în situație de incompatibilitate, deținând și funcția de administrator/director la S.C. Salubritate Craiova, urmând ca în termenul prevăzut de lege să aleagă între cele două funcții.

Deputatul PSD Mihaela Huncă, care deține și funcția de inspector școlar general, în cadrul Inspectoratului Școlar Botoșani, a transmis BP că va alege în termen de 30 de zile între cele două funcții.

Un alt deputat aflat în stare de incompatibilitate este Ioan Balint (PMP), care notifică Biroului Permanent că la data intrării în exercițiul nu este compatibil cu statutul de deputat, neoferind însă informații suplimentare.

Deputatul PSD Zamfira Constantin a transmis BP că deține simultan și funcțiile de consilier general al Municipiului București și de director general al SC Ecovol SA și ca în termen de 15 zile va demisiona din cele două funcții pentru a-și putea păstra mandatul de deputat.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a notificat BP că este incombatibil cu Statutul deputaților și senatorilor, precizând că în data de 19.12.2016 a înaintat către CJ Bistrița cererea de demisie din calitatea de consilier județean.

Un alt deputat în stare de incompatibilitate este liberalul Aurel Varga care a notificat BP că își va depune demisia din funcția de administrator al societăților comerciale pe cale le deține pentru a-și păstra mandatul de deputat.

Deputatul PNL Marius Bodea a comunicat BP că și-a dat demisia din funcția de membru al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București, în data de 12 decembrie 2016, ieșind astfel din starea de incompatibilitate.

ANI precizează la solicitarea Parlamentului că „deputatul sau senatorul care la data intrării în exercițiul mandatului se află în una dintre situațiile prevăzute în prezentul statut sau în alte legi speciale are la dispoziție un termen de 15 zile pentru a notifica Biroului Permanent al Camerei din care face parte cu privire la starea sa de incompatibilitate. După expirarea acestui termen, deputatul sau sentaorul va opta în termen de 30 de zile între mandatul de deputat sau senator și funcția ori funcțiile incompatibile, demisionând conform opțiunii sale".