ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a sugerat liderului ALDE Călin Popescu-Tăriceanu să se înscrie în PSD și „să îi lase pe liberali să vină la PNL”, afirmând că, în ultima vreme, acesta „este lipit ca marca de scrisoare de Liviu Dragnea”.

„E puțin probabil ca Tăriceanu să se dezlipească de Dragnea. Văd că în ultima vreme este lipit ca marca de scrisoare de Dragnea, așa cum era lipit și când era Ponta la putere în PSD. Îi sugerez domnului Tăriceanu să se înscrie direct în PSD și să-i lase pe liberali să vină la PNL”, a afirmat Orban, într-o conferință de presă susținută la Iași.

Ludovic Orban a declarat că pentru a putea construi o majoritate parlamentară în jurul PNL este nevoie de susținerea a cel puțin jumătate dintre parlamentarii ALDE.

Liderul PNL a afirmat că negocierile cu alte partide se vor purta până luni la prânz, când este programată reuniunea Biroului Executiv al PNL.

„Nu vă pot da un calendar al negocierilor. Sunt discuții pe care le-am început, altele pe care le-am stabilit, dar nu sunt discuții care să fie publice. Voi negocia și cu reprezentanți ai PMP, nu cu Traian Băsescu”, a mai spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a recunoscut că există mari dificultăți de a construi o majoritate parlamentară în jurul PNL. Orban a spus că nu va accepta condițiile pe care le-a pus UDMR celor de la PSD înaintea votului la moțiunea de cenzură.

„Sunt foarte mari dificultăți de construire a unei noi majorități în jurul PNL. Nu neg, de altfel nici nu avem azi garanția că putem construi această majoritate parlamentară. Dacă UDMR vine și ne pune condițiile pe care i le-a pus lui Dragnea ca să voteze moțiunea, nu acceptăm niciodată. Închidem discuția încă de la început”, a mai afirmat Ludovic Orban.