ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Dan Tănasă a dezvăluit pe blogul său cum  a finanțat Consiliul Județean Covasna din fonduri publice o organizație maghiară cu caracter fascist, xenofob și rasist.

Mai exact, jurnalistul amintește de o decizie a Curții de Apel București, care după condamnarea extremiștilor maghiari Szocs Zoltan și Beke Istvan, precizează că două organizații din Transilvania, „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” și  Asociația „Szent Laszlo Serege” au caracter fascist, xenofob și rasist.

Asociația „Szent Laszlo Serege” a fost finanțată însă în repetate rânduri din fonduri publice de instituții publice controlate de UDMR, scrie Dan Tănasă pe blogul personal.

Astfel, în anul 2011 Asociația „Szent Laszlo Serege” a fost finanțată cu suma de 2000 de lei din bugetul public al Consiliului Județean Covasna, condus la acea dată de UDMR-istul Tamas Sandor, actual lider al UDMR Covasna și președinte al CJ Covasna.

Potrivit jurnalistului, finanțarea a vizat ediția din anul 2011 a taberei de tineret „Szekely Sziget", o manifestare „culturală" de propagandă în favoarea Ungariei Mari și a anulării Tratatului de la Trianon, tratat în urma căruia Transilvania revenea la patria mamă.