ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miron Cozma (foto st.), fostul lider al minerilor din Valea Jiului, s-a îmbrâncit și a schimbat cuvinte dure cu președintele Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene (foto dr.), după audierea de luni de la Parchetul General, relatează stiripesurse.ro.  

Miron Cozma susține că pe 14 iunie 1990, când au venit minerii în București, Piața Universității fusese eliberată de manifestanții împotriva regimului Iliescu.

„Începând cu dimineața zilei de 14 iunie (1990), fenomenul Piața Universității a încetat. Nu e nicio victimă făcută de mineri. E făcută de IMGB, pentru cultura lui generală”, a declarat Miron Cozma după audierea de la Parchet, arătând spre președintele Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene.

A urmat un schimb dur de cuvinte între cei doi și câteva îmbrânceli, Miron Cozma amenințând „vezi că te bat”, potrivit Digi 24.

Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei

Fostul lider al minerilor a susținut că minerii „nu au făcut nimic în Piața Universității. Eu, Cozma, l-am salvat pe Marian Munteanu, că l-am băgat în salvare, aduceți-vă aminte”.

Miron Cozma s-a prezentat luni dimineață la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul Mineriadei din iunie 1990, în care este acuzat de săvârșirea de infracțiuni contra umanității.

El le-a declarat jurnaliștilor că „nu a existat mineriadă” și că el nu a fost în București pe 13 iunie 1990, când s-au declanșat violențele împotriva manifestanților din Piața Universității.