ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Biro Zsolt, a anunțat, joi, că formațiunea sa a tipărit deja afișe prin care îndeamnă populația să se prezinte la vot la Referendumul pentru revizuirea Constituției din 6 și 7 octombrie și să voteze în favoarea familiei tradiționale, anunță Agerpres.

„Poziția Partidului Civic Maghiar este una foarte clară, legată de referendumul din 6-7 octombrie, redefinirea familiei tradiționale. Noi mai mult vorbim despre familie creștină, noi prin familia tradițională înțelegem familia creștină. Ca partid cu orientarea de dreapta, creștin-democrat, care promovăm aceste valori, nu putem să avem altă poziție decât să sprijinim acest referendum și să îndemnăm simpatizanții noștri, comunitatea maghiară și pe toți cetățenii României să meargă la vot și să își exprime opțiunile. Cred că este o inițiativă cetățenească binevenită, acum, în Europa, această chestiune are o greutate și mai mare și trebuie să luăm o poziție clară în acest sens (...) Timpul este foarte scurt și este foarte important ca lumea să înțeleagă importanța acestui referendum de aceea am tipărit acest pliante. Am avut discuții cu cultele creștine, cu episcopii maghiari și în această campanie mergem împreună. Acest afiș îndeamnă la vot și 'Să spunem un DA pentru familia tradițională, familia creștină'", a arătat Biro Zsolt, într-o conferință de presă.

Politicianul a spus că faptul că 3 milioane de oameni au semnat petiția prin care s-a cerut organizarea acestui referendum demonstrează că trebuia organizat fără să se mai pună problema costurilor.

„Este o inițiativă cetățenească, este democrație și atunci trebuie să ținem cont de acest lucru", a mai subliniat Biro Zsolt.