ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UNPR, partidul al cărui lider a fost Gabriel Oprea, fuzionează cu PMP. Liderii Valeriu Steriu și Traian Băsescu au anunțat că au ajuns la un acord, după negocieri care au durat două săptămâni.

Practic, UNPR va fi absorbit, deoarece viitoarea formațiune va avea numele și însemnele PMP. Fostul președinte a mai spus că distribuția puterii în teritoriu a noului partid va fi echilibrată. Traian Băsescu va fi președintele noii formațiuni politice, care va avea patru prim-vicepreședinți, doi de la PMP și doi la UNPR.

În același timp, însă, a adăugat Băsescu, potrivit digi24.ro, fiecare dintre cele două formațiuni își va menține în administrația locală alianțele deja încheiate pentru conservarea unor funcții în Consiliile județene sau de viceprimari fie cu PSD, fie cu PNL.

Absorbția UNPR marchează practic dispariția acestei formațiuni, după retragerea din partid și, din toamnă, și din politică, a fondatorului său, Gabriel Oprea, urmărit în două dosare penale și acuzat de plagiat.

Din declarațiile celor doi lideri, Traian Băsescu și Valeriu Steriu, reiese că structurile de filiale din teritoriu ale celor două formațiuni se echilibrează. Astfel, PMP, care a avut un scor la locale de 4.6%, a înregistrat acest rezultat participând singur în alegeri și doar în aproximativ jumătate din județe.

La rândul său, UNPR, care a obținut 300.000 de voturi la locale, a participat de unul singur în câteva circumscripții, în general în orașe mici, iar în majoritatea localităților, ca și la Consiliile județene și locale, a mers împreună cu PSD. Valeriu Steriu reprezintă în acest moment o formațiune cu circa 25 de parlamentari, jumătate dintre aceștia migrând, după alegerile locale, la PSD.