ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În aceste zile, pe rețelele de socializare circulă o imagine lansată de Partidul Național Liberal prin care formațiunea lui Ludovic Orban critică încercarea lui Darius Vâlcov de a se folosi de Anul Centenar pentru a justifica o amnistie generală.

„335.000 de soldați români s-au sacrificat pentru idealul României Mari. 580.000 de români, soldați și civili, și-au pierdut viața pentru o Românie unită și liberă. Pe toți acești eroi, condamnatul Vâlcov propune să îi „cinstim” cu amnistierea penalilor”, sună textul PNL.

Pentru ilustrație, imaginea din stânga prezintă soldați americani dintr-un film despre al doilea război mondial. Mai precis este vorba despre afișul filmului The Pacific.

 

Și a doua imagine care-l încadrează pe Darius Vâlcov este preluată dintr-un film american, respectiv Marea Hoinăreală (O Brother where art thou).