ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PNL vrea să ceară marți comisiei de validare a Camerei Deputaților ca mandatul președintelui PSD, Liviu Dragnea, să fie invalidat. Liberalii invocă un articol din regulamentul Camerei care face referire la fraude electorale condamnate definitiv.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat că liberalii vor vota pentru invalidarea mandatului de deputat al liderului PSD Liviu Dragnea, precizând că, dacă va fi necesar, PNL va sesiza Curtea Constituțională, relatează News.ro.

Raluca Turcan spune că există un precedent, când, pentru fapte similare, pentru care nu fusese emisă o sentință judecătorească la acel moment, în 2004, toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei în cauză.

Președintele interimar al PNL se referă probabil la cazul lui Brîndușel Nichitean, care candidase la alegerile din 28 noiembrie 2004 pe listele Alianței Dreptate și Adevăr și obținuse un mandat de senator de Suceava. Mandatul a fost însă invalidat, la propunerea Comisiei de validare, pentru că pe numele politicianului fusese demarat un dosar penal. Brândușel Nichitean, fost membru PNL și PDL, a fost prins că a votat de cinci ori la alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2004.

Dacă demersul liberalilor în privința lui Liviu Dragnea nu va avea succes în Parlament, ei au în vedere și o eventuală sesizare a Curții Constituționale.

„În cazul în care PSD va avea câștig de cauză la vot, luăm în calcul sesizarea Curții Constituționale. Nu putem ceda în fața acestui obicei al PSD de a considera că legile aflate în vigoare sunt, pentru liderii acestui partid, facultative”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

 

Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al președintelui PSD, Liviu Dragnea, și vom vota în consecință....

Posted by Raluca Turcan on Saturday, December 17, 2016