ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociaţia Noua Dreaptă protestează joi 25 iunie şi vineri 26 iunie în faţa sediului Comisiei Europene la Bucureşti (str. Vasile Lascăr 31), între orele 11:00 - 12:00, faţă de intenţia acestei instituţii de a impune cote obligatorii de imigranţi ilegali României şi altor state membre UE, se arată într-un comunicat de presă trimis pe adresa ActiveNews.

Organizatorii protestului îi cer președintelui Klaus Iohannis să respecte Constituția, mai precis articolul 3 din legea fundamentală.

"Cerem deci preşedintelui Klaus Iohannis, care ne va reprezenta ţara la Consiliul European, să respecte Constituţia României care stipulează clar la articolul 3 că ”Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine”. Cerem totodată preşedintelui Iohannis să protejeze intereselor poporului român şi să nu voteze cote de imigranţi înrobitoare pentru Statul Român. În calitate Preşedinte, Klaus Iohannis cunoaşte cu siguranţă riscul pătrunderii unor grupări teroriste prin intermediul imigranţilor care traversează Mediterana, carabinierii italieni depistând în ultimele săptămâni sute de adepţi ai unor grupări teroriste din nordul Africii", afirmă ND.

Naționaliștii consideră că România trebuie să urmeze modelul Marii Britanii, Danemarcei și Irlandei.

"Considerăm că nu avem nevoie de importăm această problemă în România şi reprezentanţii noştri ar trebui să ia exemplul Marii Britanii, Danemarcei şi Irlandei care au avut conducători suficient de demni şi patrioţi pentru a ţine ţările lor departe de orice impunere a Comisiei Europene, nefiind obligate să ia parte la discuţiile pe marginea cotelor de imigranţi, în baza unor condiţii speciale de care se bucură în cadrul UE", spun cei de la Noua Dreaptă.
 

Dacă într-adevăr Comisia Europeană este dispusă să aloce 6000 de euro pentru fiecare imigrant, adică 500 de euro pe lună timp de un an, noi facem apel la această instituţie să aloce această sumă pentru fiecare român din diaspora care doreşte să se întoarcă în România, unde să beneficieze de facilităţi la recalificare şi scutire de taxe pentru începerea unei afaceri în ţară"


Semnatarii comunicatului susțin că România nu-și permite să aibă grijă de proprii cetățeni, darămite, imigranți.

"De altfel, România este o ţară care încă nu poate avea grijă nici de proprii cetăţeni, milioane de români părăsind ţara tocmai pentru că în România nu şi-au putut asigura un trai decent, conchide Noua Dreaptă.
 
Iată comunicatul integral
 
Asociaţia Noua Dreaptă protestează joi 25 iunie şi vineri 26 iunie în faţa sediului Comisiei Europene la Bucureşti (str. Vasile Lascăr 31), între orele 11:00 - 12:00, faţă de intenţia acestei instituţii de a impune cote obligatorii de imigranţi ILEGALI României şi altor state membre UE.

În zilele de 25 şi 26 iunie va avea loc la Bruxelles Consiliul European unde va fi abordată în special problema migraţiei iar Noua Dreaptă consideră că România trebuie să se situeze de aceeaşi parte a baricadei cu Polonia, Cehia, Slovacia, ţările baltice şi restul ţărilor est europene care refuză în bloc cotele obligatorii de imigranţi.

Cerem deci preşedintelui Klaus Iohannis, care ne va reprezenta ţara la Consiliul European, să respecte Constituţia României care stipulează clar la articolul 3 că ”Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine”. Cerem totodată preşedintelui Iohannis să protejeze intereselor poporului român şi să nu voteze cote de imigranţi înrobitoare pentru Statul Român. În calitate Preşedinte, Klaus Iohannis cunoaşte cu siguranţă riscul pătrunderii unor grupări teroriste prin intermediul imigranţilor care traversează Mediterana, carabinierii italieni depistând în ultimele săptămâni sute de adepţi ai unor grupări teroriste din nordul Africii.

Considerăm că nu avem nevoie de importăm această problemă în România şi reprezentanţii noştri ar trebui să ia exemplul Marii Britanii, Danemarcei şi Irlandei care au avut conducători suficient de demni şi patrioţi pentru a ţine ţările lor departe de orice impunere a Comisiei Europene, nefiind obligate să ia parte la discuţiile pe marginea cotelor de imigranţi, în baza unor condiţii speciale de care se bucură în cadrul UE.

În cazul în care Comisia Europeană ar reloca aceşti imigranţi, îi va încuraja explicit să sosească în număr tot mai mare. RELOCAREA nu ar face altceva decât să încurajeze fluxurile migatorii către Europa, în timp ce REPATRIEREA este singura măsură care va descuraja reţelele de traficanţi, va rezolva actuala criză a refugiaţilor din sudul Europei şi va face inutilă discuţia despre cotele de imigranţi.

Noua Dreaptă consideră deci că trebuiesc destructurate grupările criminale de traficanţi care pun în pericol vieţile zecilor de mii de imigranţi care traversează Mediterana în ambarcaţiuni nesigure iar cei care au ajuns în sudul Europei trebuiesc repatriaţi în ţările lor de origine din nordul Africii pentru a-i descuraja să-şi mai pună vieţile în pericol. Amintim că în Australia, o astfel de politică fermă a permis ca NICIUN imigrant să nu moară pe mare.

Orice persoană care doreşte să vină în România trebuie să solicite azil iar recunoaşterea statutului de refugiat pe teritoriul ţării noastre se poate face doar în condiţiile Legii 122/2006 privind azilul în România. Relocarea în România a imigranţilor din Grecia şi Italia doar pentru că au forţat graniţele UE va transmite un mesaj greşit tuturor acelora care respectă legea şi aplică prin canale oficiale.

De altfel, România este o ţară care încă nu poate avea grijă nici de proprii cetăţeni, milioane de români părăsind ţara tocmai pentru că în România nu şi-au putut asigura un trai decent. Dacă într-adevăr Comisia Europeană este dispusă să aloce 6000 de euro pentru fiecare imigrant, adică 500 de euro pe lună timp de un an, noi facem apel la această instituţie să aloce această sumă pentru fiecare român din diaspora care doreşte să se întoarcă în România, unde să beneficieze de facilităţi la recalificare şi scutire de taxe pentru începerea unei afaceri în ţară.
 

Pe cale de consecinţă, avem convingerea că destinul africanilor nu este să migreze în masă în Europa, după cum destinul Europei nu este să devină o Africă a nordului. Locul imigranţilor este în ţările lor de origine, unde trebuiesc repatriaţi în condiţii de siguranţă şi demnitate iar Noua Dreaptă va lupta pentru ca locul milioanelor de români plecaţi peste hotare să nu fie luat de milioanele de imigranţi ilegali care bat la porţile Uniunii Europene.