Astăzi au avit loc la Cotroceni consultări între președintele Iohannis și reprezentanții PSD şi PNL. A doua rundă.

"Liviu Voinea este propunerea PSD pentru premier tehnocrat", a confirmat Liviu Dragnea. Preşedintele PSD spune că Iohannis a apreciat că este o „propunere rezonabilă”, dar că va face o propunere de premier după ce se va consulta cu toate partidele politice.

"Președintele ne-a propus azi un premier tehnocrat și un cabinet format din tehnocrați", au anunțat liderii liberali, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, după consultările de la Cotroceni, potrivit digi24.ro PNL acceptă această variantă, deși consideră că alegerile anticipate ar fi fost o variantă onestă și cinstită, de întoarcere la popor.

"PNL nu a dorit să blocheze dialogul în această criză politică", a explicat Alina Gorghiu. Ea a mai spus că înțelege argumentele președintelui pentru un premier tehnocrat, iar PNL va oferi sprijin pentru un asemenea guvern, cu condiția ca premierul să agreeze o agendă și un calendar de reforme, dintre care prioritară este depolitizarea administrației locale.

 Marți vor urma consultări cu reprezentanții UDMR, UNPR, ALDE și cu grupul parlamentar al minorităților naționale.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.