ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupurile parlamentare ale PSD au decis, luni, în unanimitate să nu participe la şedinţa de plen a Parlamentului în care se votează nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, a anunţat Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Şedinţa grupurilor PSD a fost tensionată, unii parlamentari reproşându-i preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, că a permis convocarea plenului reunit.

Zgonea a declarat, după şedinţă, că a explicat colegilor punctul său de vedere şi că nu sunt foarte multe soluţii.

"S-a discutat aproape trei ore la partid şi trebuie respectată decizia Biroului Permanent Naţional al PSD de neprezentare la plen. Eu, ca preşedinte al Camerei, în numele PSD, le-am explicat că, din punct de vedere juridic, mai devreme sau mai târziu trebuie să facem plen şi, având în vedere cazurile precedente, şi la Teodor Meleşcanu, şi la Răzvan Ungureanu, în care acest aviz consultativ poate fi făcut cu dezbatere în plen sau fără dezbatere în plen. În acest moment, doar PSD, PC şi PLR şi-au anunţat nesusţinerea domnului Ungureanu, dintr-un principiu tradiţional, pe care l-am păstrat din USL”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, potrivit Mediafax.

Plenul reunit al Parlamentului urmează să se întrunească marţi, de la ora 17.00, pentru votul de desemnare a lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE).