ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai că aș face pariu că dacă mâine ar avea loc alegeri, PSD nu ar mai obține 45% din voturi. Doamna Sevil Shhaideh propusă de Liviu Dragnea pentru funcția de premier poate fi un bun profesionist și un cetățean devotat țării așa cum a declarat liderul social-democrat.
 
Totuși ideea unui prim ministru de religie islamică într-o țară majoritar creștină, chiar dacă respectiva persoană provine din rândul musulmanilor moderați și toleranți față de creștinism, așa cum sunt turco-tătarii din România, nu pare a fi în acord cu mentalitatea acestui popor rămas tradiționalist în înțelesul bun al cuvântului, în ciuda contaminării cu virusul secularist.
 
În plus, prezența unui musulman în fruntea guvernului ar facilita adoptarea unor măsuri dezavuate de o mare parte a cetățenilor precum primirea de refugiați de război ori construirea unei mega-moschei în București, oraș în care comunitatea musulmană nu deține o pondere importantă. Ca să nu mai pomenesc despre nedorita însa posibila apariție a sentimentelor islamofobe în rândul unei părți a populației așa cum s-a întâmplat în țările care s-au confruntat cu problema imigranților musulmani. Dar PSD, care în mod paradoxal s-a declarat susținător al Bisericii și al valorilor tradiționale pare să nu țină cont de aceste realități. Din dorința de a schimba imaginea de partid neo-bolșevic care i-a fost atribuită de o parte deloc neglijabilă a electoratului, social-democrații au ales să îmbrace haina neo-marxismului cultural care promovează separarea totală a religiei de viața socială.
 
Cu alte cuvinte partidul lui Liviu Dragnea a sărit, cum se spune, din lac în puț - iar acest lucru se va reflecta cât de curând în sondajele de opinie.