ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Liviu Pleșoianu a anunțat, pe Facebook, că social-democrații vor organiza un miting de susținere a guvernului Grindeanu, manifestația urmând să aibă loc în cursul săptămânii viitoare. Și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, susține că, față de liderul PSD Liviu Dragnea, ea este de părere că social-democrații trebuie să iasă în stradă să protesteze, pentru că actualele mișcări de stradă sunt politizate, iar opoziția vrea să aducă din nou "tehnocrații" la putere. Ea critică și parlamentarii USR, care protestează în plen "ca orice homeless" și susține că o amenință și jignesc.

”Vă rog așteptați mesajul nostru oficial. Mitingul nostru va fi unul autorizat”, a scris Liviu Pleșoianu.

Ulterior, a precizat, la Antena 3, că decizia PSD a fost luată în cursul dimineții de sâmbătă. ”Nu e vorba de o contramanifestație, respectăm dreptul oamenilor de a manifesta, de a ne spune iclusiv că suntem ciuma roșie dar avem și noi dreptul, cei care nu suntem poporul lui Iohannis că avem și noi dreptul să ne facem vocea auzită. Vom face totul ca la carte, totul va fi organizat, autorizat, iar dacă va fi vreun incident va fi responsabilitatea dl. Klaus Werner Iohannis”, a declarat Pleșoianu.

El a adăugat că, din cauza procedurilor de autorizare, mitingul va putea avea loc săptămâna viitoare.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a susținut și ea ideea unui miting al PSD, comentând  unul din sloganurile din stradă, "Abrogați și plecați", care, în opinia ei, demonstrează că "tehnocrații" stau în spatele protestelor.

"Așa cum intuiam, nu ordonanța e problema sau, mai bine zis, nu faptul că nu am știut să o explicăm. Ci că tehnocrații, care sunt toți la miting, vor să revină la Palatul Victoria! S-au activat puternic. Ne-au dat numerele de telefon pe Facebook. Cele private, nu cele cu abonamente plătite din bani publici. Ca să fim înjurați, amenințați, stresați", scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.