ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copreședinții ALDE, Daniel Constantin și Călin Popescu-Tăriceanu, și președintele PSD, Liviu Dragnea, au semnat, luni, documentul prin care cele două partide se constituie în Coaliția de Guvernare pentru Dezvoltare și Democrație, protocolul prevăzând susținerea unui prim-ministru comun al unui guvern în care reprezentarea partidelor să se facă proporțional și constituirea unei majorități parlamentare.

Cele două partide au un număr de 250 de deputați și senatori dintr-un total de 465 ceea ce le oferă majoritatea necesară pentru a trece un Guvern prin Parlament.

Dar Liviu Dragnea a afirmat în conferința de presă că în cursul zilei de luni se vor întâlni și cu reprezentanții UDMR pentru a discuta „oportunitatea și posibilitatea" unei susțineri parlamentare.

„La consultările cu președintele vom participa împreună pentru stabilirea premierului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că PSD și ALDE vor merge împreună la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis și că vor propune un candidat unic pentru funcția de premier, desemnat de comun acord și va propune un guvern de coaliție, cu miniștri desemnați proporțional de PSD și ALDE.

În cadrul conferinței de presă de după semnarea protocolului de guvernare s-a mai anunțat de asemenea că Tăriceanu va rămâne în funcția de președinte al Senatului.