ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentarii PSD nu vor vota în prelungirea stării de alertă în România, după 15 iunie, a anunțat, marți, purtătorul său de cuvânt al formațiunii, Lucian Romașcanu. „Nu este convingător, pentru că nu vine cu absolut niciun fel de dovadă științifică”, a spus el despre anunțul președintelui Iohannis.

Reamintim că marți, Klaus Iohanis a precizat că dorește prelungirea stării de alertă.


Lucian Romașcanu afirmă că nu există în prezent din partea președintelui sau a specialiștilor niciun fel de dovadă epidemiologică necesară pentru prelungirea stării de alertă.

„Nu este convingător, pentru că nu vine cu absolut niciun fel de dovadă științifică. În rest, și iertați-mă dacă credeți că această declarație a mea este în notă politică, dar starea de alertă de până acum a însemnat achiziții făcute fără niciun fel de respectare a procedurilor, a însemnat angajări de oameni pe funcții cum nu putem uita acel chelner sau șef de pompe funebre pus șef de spitale, înseamnă tot felul de tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD prin votul unei prelungiri de stare de alertă. În acest moment, cu argumentele date de președinte, decizia PSD este de a nu vota în continuare starea de alertă”, a declarat la Digi 24 Lucian Romașcanu.
 
Același mesaj l-a transmis și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Fostul premier a declarat, marți, că președintele Klaus Iohannis „ne prostește în față” când afirmă că Guvernul a luat cele mai bune măsuri. El a anunțat că parlamentarii formațiunii nu vor vota prelungirea stării de alertă.

„Președintele ne prostește în față. Ne spune că Guvernul a luat cele mai bune măsuri în pripă. Nu a luat din pripă cele mai bune măsuri. Eu am atras atenția asupra faptului că au existat comunicări din partea Ambasadei României la Beijing încă din 6 ianuarie și MAE a transmis notificările informațiile necesare la nivelul Guvernului, iar dl Iohannis și dl Orban se ocupau de alegeri anticipate. Eu au luat toate măsurile cu mare întârziere. Prelungirea stării de alertă nu se mai justifică, nu avem focare de infecție decât într-o mică parte a țării. Se poate menține starea de alertă la nivel județean sau de localități. (...) Noi, cei din ALDE, nu vom vota pentru această prelungire", a declarat la Antena 3 Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews