ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii social-democrați şi-au ales duminică noul preşedintele. Liviu Dragnea a fost unicul candidat.

De altfel, chiar el a spus că avea mai multe emoţii în privinţa meciului României cu Insulele Feroe decât pentru rezultatul alegerilor.Procesul de votare s-a închiat la ora 20.00, iar liderii partidului se așteaptă la o prezență la urne de 80%, potrivit unor surse social-democrate. Estimările PSD arată că mai bine de 400.000 dintre cei aproximativ 532.000 de membri s-au prezentat la vot, o prezenţă "foarte bună" spun social-democrații, potrivit Mediafax.

Social-democrații își vor alege, duminică, președintele, iar singurul candidat la această funcție este actualul președinte interimar al PSD, Liviu Dragnea. Aceasta este prima situaţie în care președintele PSD nu va fi votat în cadrul unui Congres, sistemul de vot introdus la aceste alegeri dând ocazia tuturor membrilor de partid să-și aleagă liderul, informează Agerpres.

 

Astfel, aproximativ 531.000 de membri de partid sunt aşteptaţi să-şi expună părerea, fiind amplasate urne de vot în toată țara. Aceştia îşi pot exprima punctul de vedere indiferent dacă și-au plătit cotizația la partid sau nu. De menţionat că urnele vor fi deschise duminică între orele 8:00 și 20:00, urmând ca rezultatele votului să fie centralizate la București.

Liviu Dragnea este singurul candidat la șefia PSD după ce alți doi pretendenți, Șerban Nicole și Daniel Savu, au fost descalificați pentru că nu îndeplineau o condiție introdusă recent în regulament și anume să aibă susținerea organizației din care fac parte și a încă patru filiale din țară.

Rezultatele alegerilor de duminică vor fi validate luni de Comitetul Executiv Național, urmând ca pe 18 octombrie, în cadrul Congresului extraordinar a partidului, să fie aleși și ceilalți membri ai conducerii, respectiv președintele executiv, vicepreședinții şi secretarul general.