Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat echipa candidaților pentru alegerile locale din București.

Echipa candidaților susținuți de PSD pentru alegerile locale va fi formată din Gabriela Vrânceanu Firea, candidat pentru Primăria Capitalei, urmată de Daniel Tudorache, Neculai Onțanu, Robert Negoiță, Daniel Băluță, Daniel Florea și Gabriel Mutu, la sectoare.

Dragnea a declarat că social-democrații au validat candidatura Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei și au decis să meargă cu UNPR la sectorul 2, însă nu vor avea candidați comuni cu ALDE, pentru că "electoratele sunt puțin diferite".

"Doamna Firea va avea posiblitatea în perioada următoare, până la alegeri, să prezinte bucureștenilor care sunt proiectele dumneaei și ale echipei sale susținute și de PSD pentru Capitală. (...) Am avut în ultimele zile discuții cu colegii de la UNPR, la sectorul 2 vom merge în alegeri pe liste comune cu domnul Onțanu și îl vom susține pentru primăria sectorului 2", a precizat Dragnea, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD, care a validat candidații pentru Primăria Capitalei și pentru sectoare.

Liderul social-democrat a mai susținut, potrivit Mediafax, că analizele făcute au arătat că cea mai bună variantă este aceea de a merge separat de ALDE în alegerile din iunie.

"Cu ALDE a fost o analiză reciprocă, pe care am făcut-o și noi și dumnealor, din care a reieșit că și pentru PSD, și pentru ALDE, din punct de vedere electoral, este mult mai bine să se meargă separat. Vorbim de electorate puțin diferite", a declarat Liviu Dragnea.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews