ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat echipa candidaților pentru alegerile locale din București.

Echipa candidaților susținuți de PSD pentru alegerile locale va fi formată din Gabriela Vrânceanu Firea, candidat pentru Primăria Capitalei, urmată de Daniel Tudorache, Neculai Onțanu, Robert Negoiță, Daniel Băluță, Daniel Florea și Gabriel Mutu, la sectoare.

Dragnea a declarat că social-democrații au validat candidatura Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei și au decis să meargă cu UNPR la sectorul 2, însă nu vor avea candidați comuni cu ALDE, pentru că "electoratele sunt puțin diferite".

"Doamna Firea va avea posiblitatea în perioada următoare, până la alegeri, să prezinte bucureștenilor care sunt proiectele dumneaei și ale echipei sale susținute și de PSD pentru Capitală. (...) Am avut în ultimele zile discuții cu colegii de la UNPR, la sectorul 2 vom merge în alegeri pe liste comune cu domnul Onțanu și îl vom susține pentru primăria sectorului 2", a precizat Dragnea, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD, care a validat candidații pentru Primăria Capitalei și pentru sectoare.

Liderul social-democrat a mai susținut, potrivit Mediafax, că analizele făcute au arătat că cea mai bună variantă este aceea de a merge separat de ALDE în alegerile din iunie.

"Cu ALDE a fost o analiză reciprocă, pe care am făcut-o și noi și dumnealor, din care a reieșit că și pentru PSD, și pentru ALDE, din punct de vedere electoral, este mult mai bine să se meargă separat. Vorbim de electorate puțin diferite", a declarat Liviu Dragnea.