ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu câteva zile înainte de a ajunge la guvernare, PSD a rezolvat o problemă importantă pentru partid: și-a cumpărat sediul din Kiseleff. Evaluat la aproape un milion de euro, el a fost achitat integral de social-democrați imediat după alegerile parlamentare. PNL are probleme cu sediul din Aviatorilor, în timp ce USR se pregătește să facă saltul de la sediul-apartament la un sediu nou pe care îl va primi de la RA-APPS.

Social-democrații au devenit proprietari pe sediul central, la mai bine de un deceniu de când și-au propus acest lucru. Achiziționarea lui a fost o prioritate în 2016. PSD a beneficiat de legea din 2013, care le-a dat dreptul partidelor să-și cumpere sediile în rate, direct de la stat.


„Am plătit din urmă și ratele pe care le aveam restante, am plătit și penalitățile și, la acest moment, sediul din Kiseleff, un simbol al partidului de atâția ani, este proprietatea partidului”, a spus Mircea Drăghici, trezorier PSD.

PSD va continua să plătească chirie la RA-APPS pentru curtea din jurul sediului central din Kiseleff. Social-democrații nu au fost de acord să o cumpere, considerând prea mare prețul de două milioane de euro. Ca proprietari, vor avea însă alte facturi de achitat.

„Sigur că va veni o plată suplimentară la partid, plata impozitului pe clădire fiind în proprietatea noastră. Poate bate spre un miliard, poate și mai bine, de lei vechi”, a spus Mircea Drăghici.

USR are sediul într-un apartament de lângă Facultatea de Medicină din Capitală, închiriat pentru 600 de euro pe lună. Pentru că a intrat în Parlament, partidul lui Nicușor Dan are dreptul să primescă sedii în toate județele. Pe liderul Uniunii Salvați România l-am găsit la biroul său, încălzindu-se la un calorifer electric. Centrala imobilului nu funcționa.

„Într-o cameră stăteau juriștii, într-o cameră stăteau cei care organizau local, în altă parte stătea secretariatul, mai luam lucrurile și făceam o ședință, luam toate lucrurile le mutam în altă parte, a fost un sediu mult mai mic decât ne-ar fi trebuit, dar care ne-a permis să ne desfășurăm toate activitățile”, a spus Nicușor Dan, președintele USR.

Liberalii au pierdut sediul din Kiseleff 57, de lângă Arcul de Triumf, după ce au renunțat să mai plătească chiria către RA-APPS.

Imediat, el a fost preluat de cei de la ALDE. PNL are probleme și cu imobilul din Aviatorilor, care este revendicat de foștii proprietari. În schimb, sediul central din Modrogan este cumpărat de pe vremea fostului PDL.

Și cei de PMP și-au mărit numărul sediilor după fuziunea cu UNPR. Astfel, partidul lui Traian Băsescu a ajuns să fie separat doar de un gard de partidul condus de Liviu Dragnea.