ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PSD va susține ideea unui guvern tehnocrat la consultările de miercuri de la Cotroceni, a declarat marți Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD la Realitatea Plus.

„În principiu este pentru prima oară când un președinte se antepronunță. A spus că sub nicio formă nu va acceptă un premier din partea PSD. Lucrul acesta îl știam. Dar aș dori să reamintesc că atât eu cât și Victor Ponta am fost cu o propunere și cu o majoritate. Noi nu i-am cerut domnului Pricopie să pună miniștri de la PSD sau Pro România. Eu consider că PSD nu trebuie să meargă în acest moment cu o propunere de prim-ministru. Nu ar avea rost, cum nu avea rost nici mascaradă din Parlament. O să spunem că mi se pare corect să fie un guvern tehnocrat pană la alegeri. Dacă vrea un guvern politic să vină cu unul de uniune națională”, a spus Ciolacu.

În context, Ciolacu a spus că ar vota un guvern condus de Nicolae Ciucă sau de Bogdan Aurescu, dar dacă acesta ar fi de tehnocrați sau de uniune națională. „Să nu se ascundă PNL în spatele lui Ciucă”, a spus Ciolacu.

Șeful statului a anunțat că Ludovic Orban și-a depus marți seară mandatul de premier desemnat și că miercuri, de la ora 16.00 la ora 20.00 va avea consultări cu partidele politice și va lua o decizie pentru nominalizarea unui nou prim-ministru.