ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Pe pagina de Facebook a comunității Rezist a fost postat un mesaj foarte dur la adresa liderului PLUS Dacian Cioloș, ca urmare a scandalului provocat de articolul lui Marius Oprea. Cei de la Rezist afirmă că este necesar pentru România „ca toți ăștia care aveți sau ați avut legături cu PCR, comuniștii, securitatea, miliția, torționarii, turnătorii să vă dați în spate din administrația publică și din politică."

Aceștia i se adresează fostului premier astfel: „Tu, Dacian Cioloș, nu ești un om nou."

Postarea este însoțită de captura de ecran cu un articol de pe site-ul Libertatea, din 2001, cu știrea unui accident rutier provocat de Adrian Iordache, unul dintre fondatorii PLUS, fiul lui Alexandru Iordache despre care a afirmat Marius Oprea că a fost anchetatorul său în 1988, fiind maior la Securitate.

"Am tăcut când «gurile rele» spuneau că Dacian e fiu de milițian, la fel ca Dragnea. Am tăcut când «gurile rele» spuneau că Dacian a fost membru Vatra Românească, organizației a cărei apariție a fost facilitată de foști ofițeri ai Securității. Am tăcut când «gurile rele» spuneau că Dacian a lucrat întreaga lui carieră exclusiv la stat, încă din 1994. Am tăcut când Dacian s-a apucat să facâ pe gentelmanul cu o vită arogantă care îl îgnoră pe Președintele României votat de peste 6 milioane de români.  Am tăcut pentru că în jurul RO100 și MRÎ s-au strâns niște oameni aparent valoroși, cu principii sănătoase, oameni care pot schimba România în bine. Oameni noi. Am tăcut pentru că nu ne plac tătucii și nu avem încredere în partidele conduse de tătuci, așa cum sunt PSD, ALDE și UDMR", se arată într-un mesaj al Rezist.   
 
În continuare, fostului premier i se reproșează că nu face parte din categoria oamenilor noi în politică. „Dar, Daciane, când spui că "sigur se poate 'demonstra' că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate" noi îți spunem să mai tai dracului din ele că întreaga ta viață, activitate și carieră reprezintă o serie lungă de astfel de "demonstrații".  Uite, Daciene, ăsta din captură e omul cu care te-ai asociat! Ce coincidență nașpa să te asociezi cu o beizadea, cu fiul unui torționar de miliție, cu unul care la începutul anilor 2000 își permitea să se plimbe cu un SUV de top și care dacă făcea accident îl chema pe tăticu' să mușamalizeze. Tu, Dacian Cioloș, nu ești un om nou.   
 
Facem o greșeală? Poate că da, poate că nu. Și in război erau cazuri în care medicii preferau să salveze o viață amputând un picior sau o mână chiar dacă nu erau siguri 100% că e necesar.  Ce e însă 100% necesar pentru România e ca toți ăștia care aveți sau ați avut legături cu PCR, comuniștii, securitatea, miliția, torționarii, turnătorii să vă dați în spate din administrația publică și din politică. TOȚI! Faceți ce vreți voi în mediul privat. Jos labele de pe România, nu vă mai tolerăm și nu vă mai înghițim indiferent de culoare politică pe care o reprezentați. Nu ne mai prostiți cu securiști buni și securiști răi, cum vă prindem, cum vă ardem. Speranța noastră e ca PLUS să aibă puterea să treacă peste acest incident nefericit și să aibă înțelepciunea pe viitor să dea la o parte orice membru care se va dovedi că e compromis, indiferent de cât de dureroasă va fi despărțirea", se arată în mesaj.  

"Jos labele de pe România, nu vă mai tolerăm și nu vă mai înghițim indiferent de culoare politică pe care o reprezentați. Nu ne mai prostiți cu securiști buni și securiști răi, cum vă prindem, cum vă ardem", mai scriu ei. 

Mesajul, postat luni dimineață, a fost șters de pe pagină ulterior, administratorul paginii afirmând că trebuia să se consulte și cu ceilalți membri, fiindcă era vorba despre o părere personală.


 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews