ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul România Unită (PRU) îi solicită președintelui României să-și ceară în mod oficial scuze pentru că s-a așezat pe unul dintre scaunele de la „Masa Tăcerii", opera lui Constantin Brâncuși, un gest „lipsit de politețe elementară, de dispreț la adresa simbolurilor României", a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al PRU, Mirel Palada, la o conferință de presă.

 

„Un alt fel prin care se atacă fibra statului român este prin atacul la simboluri (...), un exemplu strălucit despre maniera diabolică în care dânșii atacă unul dintre simbolurile puternice ale culturii românești, și anume pe Brâncuși. Pe de-o parte, am avut exemplul legat de "Cumințenia Pământului" (...), pe de altă parte, mai avem un exemplu mult mai subtil de desacralizare și de disprețuire a simbolurilor românești. Ieri am văzut cum președintele României, nu o persoană obișnuită, însuși președintele României a venit și s-a așezat cu fundul pe Brâncuși, unul dintre principalele simboluri ale României.

Avem o imagine elocventă a modului în care președintele României tratează atât România, cât și pe Brâncuși, unul dintre principalele sale simboluri. Drept pentru care PRU solicită în mod oficial scuze din parte președintelui României, Klaus Werner Iohannis, pentru faptul că ș-a așezat cu fundul pe Brâncuși. Îl somăm pe președintele României să vină în fața națiunii și să își explice gestul, să își ceară scuze pentru acest gest lipsit de politețe elementară, de dispreț la adresa simbolurilor României", a precizat Palada.