ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mossack Fonseca, casa de avocatură panameză care înființează companii în offshore și care se află la originea dezvăluirilor în dosarul Panama Papers, a colaborat în România cu o casă de avocatură care a furnizat un secretar de stat în funcție, scrie linx.crji.org.

Unul din partenerii acestei case de avocatură, Gabriel Biriș, este secretar de stat în Ministerul de Finanțe și unul din puținii demnitari din România care a declarat oficial că deține o companie off shore, mai scriu jurnaliștii de la Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie.

Public, nu există nici o informație că Biriș Goran, casa de avocatură, ar avea vreo legătură cu foarte cunoscuta peste noapte Mossack Fonseca. Un proces de insolvență de la Târgu Mureș, însă, scoate la iveală o poveste aparent încurcată cu creanțe, o firmă off shore și avocați, poveste care face legătura directă între Biriș Goran și Mossack Fonseca.