ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comsiei de control al SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat vineri, că s-a făcut o solicitare Serviciului Român de Informații pentru ca membrii Comisiei să primească informații în legătură cu violențele de la protestele care au avut loc în Piața Victoriei, urmând ca SRI să dea curs acestei cereri, pentru clarificarea tuturor aspectelor.

Chestionat dacă în ședința de vineri a comisiei se va discuta și despre cererea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea privind violențele din Piața Victoriei, Adrian Țuțuianu a spus că singurul punct de pe ordinea de zi este bugetul pe 2017 al instituției.

Senatorul PSD a spus însă că membrii comisiei au făcut o solicitare la SRI pentru a primi informații în legătură cu violențele care au avut loc la protestele de miercuri noaptea din Piața Victoriei.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că șeful statului, Klaus Iohannis, este „autorul moral” al violențelor de miercuri seară din Capitală, și a cerut șefului Comisiei pentru controlul activității SRI să facă o verificare, mai ales după afirmațiile ministrului de Interne privind modul în care SRI a comunicat.

Liderul social-democrat a lăudat MAI și instituțiile din subordine, dar a afirmat că, alături de Parchet, trebuie să afle cine a organizat și „cine a plătit” pentru acele violențe,

Dragnea a criticat și lipsa de comunicare a SRI, după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus că a primit doar pe SMS informații de la Serviciu.

„Eu, ca președinte al Camerei Deputaților, i-am solicitat domnului Adrian Țuțuianu să analizeze dacă există atribuții legale pentru Comisia SRI ca să se verifice aceste lucruri, pentru că nu este admisibil ca șeful statului să certe niște forțe de ordine care aseară au prevenit niște violențe gândite undeva și cred că și finanțate”, a spus el.