ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia juridică din Senat a adoptat un raport de respingere a proiectului de lege referitor la parteneriatul civil, inițiat de deputatul Remus Cernea, care declarase anterior votului că parteneriatul civil este o instituție necesară într-o societate democratică.

Acum o săptămână, reprezentanții Coaliției pentru Familie au participat la audierile din cadrul Comisiei Juridice, arătând că se opune parteneriatului civil până nu va exista "certitudinea că familia și căsătoria sunt ocrotite prin Constituție".

„Biserica Ortodoxă este împotriva acestei inițiative, care legiferează concubinajul. Noi susținem familia tradițională”, a spus, în replică, preotul Veniamin Gorneanu, care a ținut să reamintească de inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției pentru definirea căsătoriei ca uniune între femeie și bărbat.

Unul din inițiatorii legii, deputatul Remus Cernea, a spus: Parteneriatul civil este o instituție necesară într-o societate democratică, pentru că există un număr mare de cetățeni care conviețuiesc în baza sentimentelor".

Raportul de respingere a fost adoptat cu șapte voturi pentru și două abțineri.

Senatul este primă cameră sesizată, Camera Deputaților fiind decizională.Inițiativa cetățenească a primit aviz favorabil din partea CCR și poate intra în dezbaterea Parlamentului.