ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul România Împreună, condus de Dacian Cioloș, a publicat  pe siteul său oficial un articol cu titlul „Violențele de limbaj ale PSD care au dus la violențele din Piața Victoriei”.
 

„Oameni simpli, protestatari pașnici, politicieni din opoziție. Nimeni nu a scăpat, de-a lungul ultimilor aproape doi ani, de atacurile grosolane ale membrilor PSD și de propaganda toxică dusă la extrem de partidul aflat la guvernare”, notează MRÎ-iștii.

Toate bune și frumoase, doar că două dintre exemplele prezentate de oamenii lui Cioloș s-au petrecut pe 11 august, adică a doua zi după evenimentele pe care ar fi trebuit, teoretic, să le provoace.

Este vorba despre afirmațiile lui Cristian Bîrdac, fost consilier al Secretariatului General al Guvernului, dar și cele ale deputatului PSD, Cătălin Rădulescu.

Alte declarații aparțin unor personaje lipsite de orice fel de notorietate, precum Alisa Bencău, consilier la cabinetul deputatului de Hunedoara Ilie Toma. Suntem siguri că toți manifestanții au reținut cuvintele spuse de ea pe 2 februarie 2017!

De asemenea, este citată și declarația lui Cristian Prescornițoiu, șeful Inspectoratului pentru Construcții Vrancea.

Ați ratat mesajul de pe facebook publicat de Sabrina Maria Nedelcu? Grație MRÎ putem afla că aceasta este consilier PSD la Constanța și a scris într-un astfel de mesaj cuvântul „putori” față de protestatari. Nu se menționează dacă înainte, în timpul sau după protest.

Pe listă mai apare și Liviu Dragnea, cu două declarații făcute în timpului mitingului PSD din iunie. Probabil și-au făcut efectul cu întârziere. Tot cu întârziere și-au făcut efectul și afirmațiile senatorului PSD Liviu Brăiloiu, făcute în decembrie 2017.

Evident, din listă nu puteau lipsi afirmațiile prezentatoarei de la România TV, care în timpul protestelor din februarie 2017 a afirmat că „există informații care zic că s-ar fi plătit 100 de lei de participant, copiii, tinerii, ceva mai puțin, 50 de lei, și pentru câini, 30 de lei. Sunt informații care apar de acolo".

Tot în opinia celor de la MRÎ, știrile care prezentau legăturile dintre Cioloș și miliardarul George Soroș au provocat și ele violențe.