Partidul lui Dacian Cioloș a anunțat oficial că va boicota Referendumul pentru Familie, deoarece consideră că acest demers cetățenesc „ar limita libertățile, drepturile și egalitatea în drepturi”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial. Partidul lui Cioloș este al doilea, după USR, care își asumă deschis opoziția la Referendum.

Formațiunea politică insinuează că acest Referendum se face „împotriva unor membri ai societății” și că „nu aduce niciun sprijin suplimentar familiilor din România”.

Cioloș și compania consideră că „acest referendum este o manifestare care riscă să dezbine profund societatea românească în următorii ani”

ActiveNews a anticipat viziunea pro-LGBT a partidului lui Dacian Cioloș după ce au fost făcute publice documentele programatice ale Mișcării România Împreună. De altfel, în Manifestul partidului se afirmă explicit: „Împărtășim convingerea profund umanistă potrivit căreia toți oamenii se nasc liberi și egali în drepturi, indiferent de sexul, rasa, etnia, religia, clasă, dizabilitate, orientarea lor sexuală, veniturile acestora sau lipsa lor și alte categorii de diferențe care nu sunt relevante pentru îngrădirea sau neacceptarea unor drepturi civile și politice”.

Este evident că drepturile civile pe care MRÎ le dorește neîngrădite pentru homosexuali sunt căsătoria și adopția de copii.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews