ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În baza unui protocol semnat azi la sediul PNȚCD de către liderii celor două formațiuni, Aurelian Pavelescu și Marian Munteanu, PNȚCD va candida pe listele partidului Alianța Noastră România și își va pune la dispoziția acestei platforme toate resursele umane și logistice, arată Agerpres.

"Această platformă politică se bazează pe un set de principii și valori comune, în care se regăsesc principiile fondatoare ale PNȚCD, principii enunțate de Iuliu Maniu: democrația desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială. Am regăsit aceste principii în proclamația din 27 martie a Asociației Alianța Noastră, motiv pentru care toți liderii județeni au votat, fără excepție, pentru a adera la această platformă", a declarat liderul PNȚCD. Pavelescu a menționat că îl cunoaște pe Marian Munteanu de foarte multă vreme, dinainte de 1990, când au fost colegi la Facultatea de Litere.

Marian Munteanu a subliniat că "obiectivele vitale" pentru perioada următoare sunt: protecția mediului, dar și "pământul României, resursele acestuia", astfel încât în momentul în care vor intră în Parlament membrii platformei vor lupta pentru a se lua toate măsurile necesare ca "acest pământ să rămână în proprietatea românilor, resursele lui să fie folosite în interesul cetățenilor României, iar mediul înconjurător să nu mai fie distrus". Munteanu a menționat că domenii prioritare sunt de asemenea susținerea unei rețele de "policlinici, spitale moderne, bine puse la punct, cu un personal medical remunerat corespunzător"; "păstrarea unui statut de demnitate în interiorul parteneriatelor și alianțelor strategice"; păstrarea și întărirea "caracterului creștin al acestei țări".

Marian Munteanu a atras atenția asupra faptului că vicepreședintele PNȚCD, Alex Ștefănescu, a fost unul dintre cei aflați la baza acestei construcții politice. De altfel, criticul literar, prezent la conferința de presă, a declarat că îl bucură solidarizarea lui Marian Munteanu cu Aurelian Pavelescu, deoarece pentru el ar fi reprezentat o "adevărată sfâșiere sufletească" să opteze pentru un partid sau altul. În perioada următoare va fi constituit un comitet de coordonare a campaniei electorale pentru cele două partide iar "ușa alianței este deschisă și pentru alte forțe și grupări care doresc să se alăture demersului”. Vezi mai jos cum arata protocolul semnat de cele doua partide.

 
"Împreună, pentru România!”
PROTOCOL de asociere politică între Alianța Noastră România și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat în scopul participării la alegerile parlamentare din 2016
 
Art. 1. (1) Formațiunea politică Alianța Noastră România (ANR), reprezentată de dl. Marian Munteanu, și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD), reprezentat de dl. Aurelian Pavelescu, au hotărât să coopereze pentru alegerile parlamentare din anul 2016, în condițiile menționate prin prezentul Protocol, sub deviza: "Împreună, pentru România”. 
            (2) În baza Hotărârii Comitetului Național de Conducere din data de 26.07.2016, PNȚCD a aderat la Proclamația din 27 martie 2016 a Alianței Noastre și a hotărât participarea la alegerile parlamentare din acest an pe liste comune cu formațiunea politică Alianța Noastră România, sub sigla acesteia. 
            (3) De asemenea, formațiunea Alianța Noastră România a hotărât să constituie împreună cu PNȚCD prezenta asociere politică. 
Art. 2. (1) ANR și PNȚCD declară că își asumă principii și obiective politice care vor reprezenta fundamentul unei platforme politico-civice comune pentru viitor. 
            (2) Obiectivele politice prioritare sunt prezentate în Anexa 1, care face parte integrantă din prezentul Protocol. 
Art. 3. (1) În vederea bunei desfășurări a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din acest an, se va constitui un Comitet de Coordonare, din care vor face parte reprezentanți ai celor două formațiuni politice. 
           (2) Modul de funcționare al Comitetului de Coordonare este stabilit în Regulamentul de funcționare, care face parte integrantă din prezentul Protocol.
           (3) În condițiile în care la prezenta asociere politică vor adera și alte forțe politice, acestea vor fi cooptate, prin reprezentanții lor, în Comitetul de Coordonare constituit, în baza unor Protocoale semnate de respectivele partide care se vor asocia la platforma constituită în jurul formațiunii Alianța Noastră România. 
Art. 4. (1) Listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 2016 se vor depune de către formațiunea politică Alianța Noastră România. 
           (2) PNȚCD nu va depune liste de candidați pentru alegerile parlamentare din 2016. 
           (3) Candidații propuși de PNȚCD vor candida pe listele ANR. 
           (4) Candidații vor fi desemnați în funcție de criterii de integritate și de performanță politică și electorală. 
            (5) Campania electorală va fi organizată prin mobilizarea tuturor resurselor umane, materiale și logistice ale celor două partide, precum și ale altor formațiuni politice și civice care vor adera la platforma politică Alianța Noastră România. 
Art. 5. (1) Parlamentarii aleși pe listele ANR, indiferent de partidul care i-a propus, vor forma grupuri parlamentare unitare, la Senat și Camera Deputaților. 
           (2) Modul de colaborare dintre formațiunile semnatare ale prezentului Protocol va fi stabilit de Congresele ANR și PNȚCD, care se vor reuni în termen de maximum 6 luni de la data alegerilor parlamentare. 

7 obiective politice prioritare ale cooperării dintre Alianța Noastră România și PNȚCD
(Anexa 1 a Protocolului de asociere politică între Alianța Noastră România și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat în scopul participării la alegerile parlamentare din 2016)

1. Dorim un stat românesc demn și puternic, cu adevărat democratic, cu autorități eficiente și loiale patriei noastre, garantând securitatea tuturor cetățenilor săi și respectarea drepturilor și libertăților acestora. 
2. Pământul României este al românilor și reprezintă cea mai importantă bogăție națională, pe care statul o va proteja în mod eficient. Vom opri înstrăinarea pământului țării și irosirea resurselor, vom recupera terenurile și bunurile înstrăinate fraudulos, vom opri distrugerea pădurilor și a mediului înconjurător. 
3. Numai o temeinică educație poate garanta propășirea României și a neamului nostru. De aceea, Alianța Noastră România va susține, pentru început, alocarea, în conformitate cu legea, a 6% din Produsul Intern Brut finanțării învățământului național precum și o nouă strategie de dezvoltare a acestuia. 
4. Alianța va stimula, pe toate căile, crearea unui puternic capital românesc, în condițiile în care statul va păstra în proprietatea sa toate utilitățile și o importantă parte a resurselor. 
5. O națiune puternică este o națiune sănătoasă. Iar o națiune sănătoasă nu poate exista fără o puternică rețea de policlinici și spitale moderne, finanțate corespunzător și cu un personal remunerat în mod corect. 
6. Aflată la frontiera sud-estică a NATO și UE, fidelă parteneriatului strategic EuroAtlantic, România va fi un stat cu adevărat puternic doar în măsura în care va dispune de o armată națională, bine înzestrată și antrenată, și de o industrie de apărare de prim rang. 
7. România este și va rămâne o țară creștină care așază la temelia sa familia creată în baza căsătoriei între un bărbat și o femeie. Statul îi va asigura Bisericii posibilitatea de a se dedica în mod plenar și în viitor, așa cum a făcut-o în trecutul glorios, binelui națiunii, operelor de caritate și de învățământ, în paralel cu îndeplinirea datoriei sacre de a răspândi, în toate conștiințele, Cuvântul Domnului.